Hackathonul, care va avea premii de până la 600 de euro/categorie, va fi organizat online până pe data de 12 iunie 2021, așa cum anunță echipa fonduri-structurale.ro.
Circular Economy Hackathon este un concurs național de soluții ce abordează economia circulară, cu accent pe schimbări climatice, consum excesiv, producția iresponsabilă și gestionarea resurselor.
Hackathon-ul se adresează echipelor de studenți, absolvenți și doctoranzi de la orice universitate din România, iar scopul acestuia este de a da naștere unor noi proiecte inovatoare și de a extinde cunoștințele și cultura în domeniul economiei circulare. Participanții vor avea ocazia să-și pună în practică cunoștințele, dar și să aplice principiile economiei circulare pentru a reproiecta contextul urban, lucrând la provocări predefinite.
Temele propuse/categorii: bunuri de larg consum, alimente, construcții, energie, proiectare, digitalizare, mobilitate și deşeuri.
Provocările vor fi definite de partenerii din industrie pentru fiecare domeniu tematic astfel:
- Încurajarea micro-mobilității, partajarea și diseminarea vehiculelor electrice și sustenabile;
- Încurajarea proiectării orașelor circulare din punct de vedere arhitectural;
- Promovarea circularității materialelor de construcție și a construcției de clădiri sustenabile;
- Sprijinirea inovației pentru produse sau modele de afaceri pentru a face bunurile de consum complet reciclabile și / sau reutilizabile;
- Dezvoltarea de modele de afaceri și proiecte pentru reducerea risipei alimentare și recuperarea surplusului;
- Promovarea tranziției către energie durabilă și curată;
- Includerea tehnologiilor digitale ca element care permite tranziția la circularitate;
- Promovarea dezvoltării tehnologiilor și proceselor care permit colectarea și recuperarea materialelor la sfârșitul ciclului lor de viață.
Premii: Un juriu va desemna câte un câștigător pentru fiecare categorie, iar premiul va fi în valoare de 600 euro/categorie. Se va acorda și o mențiune specială pentru o idee semnificativă care poată să provină de la oricare din cele 8 categorii, în valoare de 500 euro. Pentru cea mai inovativă soluție premiul va consta într-un stagiu de 2 zile la Bruxelles.
Înscrierile se realizează prin completarea acestui formular.