Pe măsură ce companiile se adaptează la noua normalitate, tehnologia va juca un rol cheie în susținerea noilor modalități de a face afaceri. Conform unui sondaj realizat de National Small Business Association în rândul a peste 980 de IMM-uri, în lunile martie și aprilie numărul companiilor și al angajaților care lucrează de la distanță s-a dublat, iar această tendință va continua.

IMM-urile devin o țintă a hackerilor din ce în ce mai des, astfel că securitatea a devenit principala preocupare IT pentru IMM-uri. Pe lângă suportul de securitate, Cisco și partenerii săi oferă suport în următoarele zone:

- Munca de acasă: cum să stabiliți sesiuni de întâlniri și colaborare cu angajații și clienții în siguranță

- Protecție împotriva amenințărilor cibernetice: cum să vă protejați de furtul de identitate, hackeri și atacuri pe internet

- Continuitatea afacerii: instalare simplă și servicii IT fiabile folosind tehnologia cloud

- Monitorizarea locului de muncă: metode care permit distanțarea socială sigură și monitorizarea în timp real

- Viitorul sau noul birou: îmbunătățirea productivității și a securității în spațiile de lucru utilizate în comun

„Companiile mici investesc în mobilitate, deoarece obțin astfel reduceri de costuri, o prezență mai mare în piață, îmbunătățirea productivității și modalități mai bune de lucru”, a spus Anurag Agrawal, analist Techaisle. „Securitatea rămâne principala constrângere pentru accelerarea adopției lucrului de la distanță, deoarece afacerile mici se confruntă cu provocări legate de protecția datelor și managementul dispozitivelor mobile. Portofoliul de soluții Cisco Designed dedicate IMM-urilor răspunde nevoilor și provocărilor de securizare a spațiilor de lucru, de o mai bună colaborare, de gestionare simplificată și de productivitate la nivelul întregii organizații."

Cisco a anunțat la CiscoLive! noi produse și soluții pentru clienții din categoria IMM:

  • Webex Work - o soluție completă de colaborare în cloud care combină apelurile, sesiunile de întâlniri și serviciile de mesagerie într-un singur abonament, cu prețuri lunare flexibile și accesibile pentru companiile mici. Instrumentele moderne de colaborare au devenit un element indispensabil în noua normalitate și le permit oamenilor să fie productivi de oriunde, să rămână conectați și să își continue activitatea. Licențele Webex lunare/per utilizator pornesc de la 19,95 USD/lună.
  • Securitate sporită pentru e-mail - e-mailul rămâne principala amenințare de securitate pentru companii. La Cisco Live! specialiștii Cisco au prezentat metodele prin care companiile pot îmbunătăți securitatea la nivel de e-mail.
  • Cisco Business Dashboard - o nouă versiune a instrumentului de management al rețelei cu o interfață de utilizator simplificată, pentru administrarea întregii rețele, cu gestionare integrată a ciclului de viață și alertare automatizată. Sistemul de implementare plug and play zero-touch și posibilitatea găzduirii în cloud sau on-premises permit organizațiilor să configureze, să monitorizeze și să opereze dispozitivele de rețea dintr-o interfață simplă, pe orice dispozitiv.
  • Noile switch-uri de business de la Cisco – odată cu noua normalitate, multe companii își vor reevalua spațiile de birouri. Noile switch-uri din portofoliul Cisco Designed asigură o conectivitate flexibilă, ușor de configurat și sigură pentru companiile cu echipe care lucrează atât de la distanță, cât și de la birou. Cele două noi serii de switch-uri oferă funcționalitatea de care au nevoie majoritatea companiilor mici, împreună cu opțiuni avansate de securitate, la prețuri începând de la 235 USD.
  • Instrumente pentru administrarea rețelei în Cloud - Cisco Meraki Network Assurance permite clienților să monitorizeze întreaga rețea din Meraki Dashboard, precum și să detecteze și să remedieze problemele din rețea la nivel de minute. Aceasta este o nouă funcționalitate a portofoliului Cisco Designed și va ajuta companiile mici să monitorizeze și să remedieze cu ușurință problemele în rețea din cloud.

Evenimentul CiscoLive! este organizat în mediul virtual pentru prima dată și a găzduit peste 40 de sesiuni online pe parcursul a două zile, în perioada 16-17 iunie 2020.

Suportul oferit de Cisco pentru IMM-uri include o serie de opțiuni de finanțare, cum ar fi programul Business Resiliency de la Cisco Capital, care permite organizațiilor să acceseze tehnologiile care le pot ajuta să-și continue activitatea fără întreruperi și să investească pentru redresare, amânând 95% din costuri până în ianuarie 2021. Cisco a lansat oferte gratuite pentru soluția de colaborare Webex, dar și pentru tehnologiile de securitate, ca suport pentru companiile ai căror angajați au fost nevoiți să lucreze de la distanță.