Chiar dacă Star Wars e despre războaie galactice, vorbește despre putere, corupție, luptă și David versus Goliath. E o poveste pe care o întâlnesc des antreprenorii de peste tot.

Dacă treci peste science-fiction, Star Wars vorbește despre viață. Și sunt câteva citate din Star Wars pe care le poți aplica în business.

"Try not. Do, or do not. There is no try"

E unul dintre citatele care a rămas un clasic al Star Wars și a fost folosit de nenumărate ori. E ceea ce-i spune maestrul Yoda tânărului Luke Skywalker. În business, acest citat se aplică pentru că dacă te gândești că vei încerca, pui și posibilitatea eșecului în față. Și deși e bine să fii realist, cea mai bună afacere este implementarea. Abia după ce ai reușit să implementezi poți să analizezi ce merge și ce nu merge.

"Great kid, don't get cocky"

De multe ori antreprenorii pot deveni foarte îngâmfați pentru că au avut un succes neașteptat sau destul de rapid. Din acest motiv putem vedea antreprenori care la 18 ani dau lecții online, vorbesc ca și cum au trecut prin nenumărate experiențe, deși ei au trecut doar prin una singură. Han Solo îi zice această replică lui Luke Skywalker pentru a-i reaminti că deși este puternic, experiența sa nu este atât de mare și poate duce la rezultate greșite.

"Named your fear must be, before banish it you can"

Potrivit moneyinc.com, este o replică din cărțile Războiul Stelelor, nu din film. E spusă de Yoda către Anakin Skywalker și vorbește despre faptul că mai întâi trebuie să identifici obstacolele și temerile tale pentru ca mai apoi să lucrezi pentru depășirea lor. Dacă nu știi care-ți sunt obstacolele în afaceri, nu ai de unde să faci o strategie de depășire a acestora.

"Who's the more foolish? The fool, or the fool who follows him?"

Obi Wan Kenobi îi spune asta lui Han Solo. Replica vorbește în afaceri despre capacitatea de a asculta de instinctul tău și nu numai de ultimele trenduri. Deși e important să te uiți ce merge și ce nu, trebuie să te gândești cum să fii diferit. Altfel, am fi avut și astăzi telefoane cu butoane și nu iPhone sau Samsung.

P.S. - Dacă vrei să afli mai multe despre cum să crești afacerea, să stai 4 zile alături de antreprenori de top din România și să te distrezi, vino cu noi la tabăra Startup Your Life 2018, Ediția II - click aici pentru a rezerva un loc.

Foto Credit - Icenando/Deposit Photos