Astfel, BT și brandul de ceasuri inteligente Garmin au lansat, în premieră pentru România, plățile contactless prin smartwatch, scrie wall-street.ro. În esență, se pot face plăți prin ceasurile inteligente ale Garmin care au opțiunea Pay prin tehnologia NFC. Metoda de plată funcționează doar prin conectarea cardurilor Visa BT.

Deocamdată, aceasta este singura metodă de plată cu ceasul inteligent din piața locală, dar este așteptată și intrarea Fitbit Pay (care a lansat recent în Polonia plățile cu brățările Ionic și Versa) sau Apple Pay (într-un viitor mai îndepărtat).

Clienții Băncii Transilvania obțin prin plățile cu smartwatch-urile Garmin aceleași beneficii pe care le primesc la o plată obișnuită cu cardul fizic sau cu cel digital din aplicația BT Pay, și anume: puncte de loialitate STAR (pentru cardurile de cumpărături), respectiv Mile Premiu (pentru cardurile de călătorii).

Potrivit BT clienții băncii pot folosi 6 alternative de plată a cumpărăturilor: cu cardul fizic, cu cardul digital din aplicația BT Pay, cu unul dintre accesoriile colecției BT Pay (ceas, brățară, sticker – toate contactless) și, de acum înainte, inclusiv cu ceasurile inteligente Garmin.