În octombrie, București devine centrul acțiunilor pentru schimbările climatice prin prisma participării în hackathon-ul internațional Climathon, organizat de Impact Hub Bucharest, la inițiativa EIT Climate-KIC.

EIT Climate-KIC este o comunitate europeană de învățare și inovare, al cărei scop este de a accelera tranziția la o economie cu zero emisii de carbon. Cu suportul Institutului European de Inovație și Tehnologie, EIT Climate-KIC susține și promovează inovațiile care ajută societatea să se adapteze la schimbările climatice.

Climathon este un eveniment dedicat schimbărilor climatice și a impactului asupra orașului și se va desfășura simultan în principalele orașe din lume, încercând să rezolve cele mai mari provocări într-un hackathon de 24 de ore.

În 2018 Climathon-ul s-a desfășurat în 113 orașe din 46 de țări și 6 continente. La el au participat 5.000 de antreprenori, dezvoltatori, studenți și specialiști pregătiți să vină cu soluții inovative pentru provocările climatice locale.

În total au fost dezbătute 196 de teme, dintre care 19% erau centrate pe soluții de transport, 15% pe managementul deșeurilor, 10% pe schimbări climatice și 10% pe energie.

Află mai multe detalii despre modul în care se desfășoară Climathon și completează formularul de înscriere accesând acest link.