Noua investiție s-a realizat în sistem de parteneriat cu un antreprenor local, care a asigurat 20% din finanțarea centrului stomatologic.

Decizia investiției în Galați reflectă angajamentul pe care fondatorul rețelei de clinci l-a luat împreună cu investitorul, Morphosis Capital, de a deschide 20 de clinici noi în următorii cinci ani, astfel încât, la sfârșitul perioadei, rețeaua să cuprindă 35 de clinici în total în toată ţara.

“Am ajuns la 15 clinici deschise în rețea, una în Londra și alte 14 care acoperă acum toate regiunile României. Însă nu ne oprim aici, căutăm permanent să mergem mai aproape de pacienți atât în ce privește distanța față de clinică cât și nevoile lor privind sănătatea dentară. Ca atare, mai avem în vedere finalizarea unei investiții similare în Craiova până la sfârșitul anului, dar și deschiderea unui spital regional de stomatologie în Cluj. De altfel, în Galați am investit în crearea locurilor de muncă, a specializării medicilor prin construirea echipelor locale puternice și a dezvoltării comunității regionale în ansamblu”, a declarat Dr. Ionuț Leahu, fondatorul rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

“Comunitățile locale au nevoie de servicii medicale de excepție, sigure, rapide și eficiente, care ajută pacienții să economisească timp și bani. Începând de acum, majoritatea afecțiunilor dentare se pot rezolva într-o singură intervenție și în Galați. Datorită acestei viziuni, de asigurare a accesului tuturor românilor la tratamente corecte, am ales să susțin demersurile acestei echipe și să vin alături de ea în acest proiect”, a declarat managerul clinicii din Galați, Monica Mîndru.

Pentru aceste servicii stomatologice, pacienții vor avea mai multe opțiuni de plată, printre care și cea cu card de credit, cu 12 sau 18 rate lunare fără dobândă, sau prin programul DentalCredit, care asigură un plan de finanțare personalizat direct în clinică. Clinica va pune la dispoziția companiilor și abonamente corporate avantajoase, prin care vor putea oferi angajaților acces facil și rapid la consultații și tratamente stomatologice.

Județul Galați se situează pe locul 13 la nivel național după cifra de afaceri totală a celor 15.650 de cabinete și rezultatul net al acestora. Capitala ocupă prima poziție în topul județelor din țară în ceea ce privește performanța industriei de stomatologie, urmată de Cluj și Argeș. România înregistrează de patru ori mai multe cabinete decât în anul 2000, din care 95% sunt private, potrivit INS. De altfel, piața privată de stomatologie e estimată la 2,1 miliarde de lei în 2020, aproape de 15 ori mai mare față de 2018, arată datele prezentate la primul forum PALMED pentru stomatologie.