În plus, a ține pasul cu ce oferă tehnologia în domeniul retailului este o necesitate pentru antreprenorii care își doresc să aibă succes în afaceri și să fie cu un pas înaintea competitorilor.

În întâmpinarea nevoilor retailerilor din România vin cei de la Comax, principalul furnizor de soluții de Business Intelligence în retail din Israel, prin intermediul platformei Comax Smart Retail. Această este o soluție completă de Business Intelligence, versatilă și, cel mai important, ușor de implementat și accesibilă.

Ce presupune conceptul de Business Intelligence în retail?

Business Intelligence sau BI este o resursă care poate fi valorificată în foarte multe domenii de activitate, inclusiv în retail. Printr-o astfel de soluție pentru afaceri, informațiile relevante despre business pot fi accesate rapid, oricând și de oriunde.

O soluție BI accesibilă, ușor de implementat, dezvoltată special pentru retaileri și pentru nevoile acestora, este Comax Smart Retail – combinația perfectă dintre tehnologie și strategie, care poate fi utilizată pentru colectarea, analizarea și interpretarea datelor informațiilor legate de vânzări, stocuri și alte aspecte importante ale unei afaceri în retail.

De ce este important că antreprenorii să apeleze la astfel de soluții?

Cum pot anticipa retailerii ce își doresc clienții lor, înainte că intenția acestora de a cumpără să prindă contur? Cum se poate asigura satisfacția clienților? Într-o lume în continuă dezvoltare, în care cererile și dorințele consumatorilor se schimbă rapid și în care suntem asaltați de noi trenduri în fiecare zi, importantă utilizării unui software BI în retail este de necontestat. O astfel de soluție oferă antreprenorilor acces la date și informații valoroase. Folosindu-le, antreprenorii pot analiză toate elementele care construiesc afacerea pe care o conduc și pot să creeze strategii care vor aduce rezultate reale, cuantificabile.

Concret, utilizând Comax Smart Retail, retailerii pot înțelege mult mai bine piață pe care activează și pot descifra comportamentul consumatorilor. Un astfel de software transformă datele în informații. La rândul lor, informațiile reprezintă insight-uri valoroase, care pot fi folosite pentru a influență strategia de business și pentru a crește afacerea. Nu discutăm doar despre informații în timp real, ci și despre anticiparea nevoilor pieței. Astfel, Comax este un tool care ajută antreprenorii să privească spre viitor, să analizeze potențialul pieței, să anticipeze trenduri și să înțeleagă comportamentul consumatorilor la un nivel extrem de detaliat.

Comax – o inovație pentru segmentul de retail

Faptul că această platforma oferă celor care o utilizează oportunitatea de a fi mereu cu un pas înainte nu este întâmplător. De fapt, acesta este chiar felul în care a luat naștere platforma Comax Smart Retail ERP. Acest software a fost dezvoltat datorită faptului că experții de la Native Dată Systems – o companie israeliană cu expertiză în cloud computing și soluții pentru retail, înființată în 1995 – au anticipat cu precizie nevoile pieței de retail și tendințele în domeniu.

Așadar, discutăm despre un pionier în domeniu, cu un parcurs excelent în Israel și în Europa. În țară de origine, Comax Smart Retail este o platforma utilizată de cei mai mari retaileri, dintre care poate fi amintit COOP Israel, al treilea lanț alimentar de vânzare cu amănuntul din țară. În Europa, inclusiv în România, platforma a fost lansată în 2015, sub numele de Binâ Smart Business, bucurându-se de încrederea unor jucători importanți de pe piață: cea mai mare franciză din România, 5 to go, utilizează cu succes acest sistem smart de gestiune.

În prezent, gigantul israelian este în plin proces de rebranding în România, iar Binâ Smart Business devine Comax Smart Retail, ocazie cu care retailerilor români li se propune o soluție Business Intelligence ușor accesibilă.