Compania a primit deja 100.000 EUR din partea unor investitori privați, înainte de listarea sa publică pe SeedBlink. Unul dintre primii săi suporteri, Radu Georgescu, a făcut, de asemenea, o investiție suplimentară pentru a sprijini compania în următoarea sa etapă de dezvoltare.

Crikle a fost fondată de Diwaker Singh în 2019, bine-cunoscut în România pentru implicarea sa în companii globale de origine locală, precum RAV Antivirus, Avangate, Coinzone și Vector Watch.

Cu o echipă de cercetare și dezvoltare în București și o echipă de management și marketing cu rădăcini britanice, Crikle este un pionier global al soluțiilor de tehnologie inteligentă pentru vânzarea de la distanță, într-un moment când vânzarea de oriunde din lume, către oricine din lume este o prioritate pentru toate afacerile.

„Profesioniștii în vânzări se confruntă cu dificultăți în derularea activității lor principale de la distanță, deoarece trebuie să se bazeze pe instrumentele de întâlnire online pentru a face acest lucru. Apelurile video îi ajută doar într-o mică proporție în procesul de vânzare. Ei au nevoie de o platformă de vânzări de la distanță completă, integrată cu CRM-ul lor, de unde pot înregistra și transcrie cu exactitate feedback-ul clienților, pot accesa cu ușurință listele de verificare și documentele de care au nevoie în timpul unui apel cu clienții și, bineînțeles, prin care să efectueze apelul video cu clienții. Nicio platformă unică disponibilă astăzi nu poate îndeplini toate aceste sarcini într-un mod uniform, în afară de Crikle. ” - Diwaker Singh, fondator și CEO al Crikle.

Optiplan Kitchens, unul dintre cei mai mari clienți ai Crikle, și-a majorat substanțial veniturile în doar câteva luni, prin utilizarea acestei platforme. Așa cum ei înșiși au declarat, o treime din vânzări au fost generate cu ajutorul Crikle. Iar Optiplan este doar unul dintre clienții Crikle care au înregistrat rezultate bune utilizând soluția de vânzare de la distanță.

Activă în prezent în Marea Britanie și Statele Unite, cu un produs aflat în fază beta, Crikle are mai mult de 100 de clienți plătitori și peste 500 în sistem trial. Compania prognozează să ajungă la peste 30.000 de până la finalul lui 2023.

Crikle este o companie SaaS (software-as-a-service) din Londra care are misiunea de a dezvolta soluții tehnologice inovatoare de vânzare la distanță. Platforma Crikle le permite clienților să își îmbunătățească veniturile, productivitatea și profitabilitatea prin reducerea timpului necesar în procesul de vânzare de la distanță și îmbunătățirea ratei de conversie. Crikle este o soluție simplă, accesibilă și integrată, creată pentru echipele de vânzări chiar de către experți în vânzări.