Grupul Rockaway Capital cu sediul în Praga, cu sprijinul financiar oferit de PPF Group, a cumpărat site-urile de comparare Compari.ro, Arukereso.hu și Pazaruvaj.com de la Grupul Naspers. Prin această achiziție, grupul Rockaway își întărește prezența pe piața de e-commerce din Europa de Est, demonstrând totodată interesul pentru segmentul comparatoarelor.

Prin această achiziție Grupul Rockaway a făcut încă un pas pentru realizarea scopului de a deveni liderul comerțului online din această regiune. ,,Această tranzacție este importantă din mai multe puncte de vedere, întrucât prin achiziționarea site-urilor Compari.ro, Arukereso.hu și Pazaruvaj.com am făcut demersuri pentru atingerea poziției de lider de piață. Grupul Rockaway deține comparatoare pe piețe în plină expansiune, astfel încât și pe viitor schimburile de experiențe și sharingul de informații vor facilita atât creșterea cât și experiența pozitivă a utilizatorilor.” a declarat Jakub Havrlant, directorul general al Grupului Rockaway.

Site-ul de comparare Heureka, de asemenea deținut de Grupul Rockaway, este lider pe piața cehă și slovacă. Prin achiziționarea site-ului român, Compari.ro, a celui maghiar,  Arukereso.hu, și a celui bulgar, Pazaruvaj.com, grupul Rockaway deține încă 3 portaluri, fiecare lider de piață în țările lor.

Compari.ro, comparatorul lider de piață din România, este și un ghid online de shopping, ce vine în ajutorul userilor încă din 2005. În prezent, vizitatorii site-ului pot conspecta ofertele a aproape 1000 de magazine online și pot căuta printre peste 4,5 milione de produse.

,,Scopul site-ului Compari.ro este de a-și întări poziția de lider de piață și de a facilita dezvoltarea comerțului electronic din România. Prin dezvoltarea continuă, dorim să sporim calitatea serviciilor furnizate atât magazinelor online partenere, cât și userilor.” a declarat Rácz Csaba, directorul general Compari.ro.