Programul Eroii Internetului a fost lansat cu scopul de a ajuta copiii să navigheze în siguranță și cu încredere pe internet. Însă, cu toate că este un program valoros pentru micii descoperitori, acesta este umbrit de diferite alte subiecte.

Cum trăim într-o lume în care tehnologia ne înconjoară, și copiii au acces la orice colț al internetului, echipa Adfaber a decis să ducă acest program în școlile din România sub forma unei competiții educative cu premii care vor ajuta elevii și profesorii.

Competiția care aduce Eroii Internetului în școli pune la dispoziție o serie de informații dedicate cadrelor didactice, elevilor și părinților, ajutându-i să se ferească de pericolele pe care le pot întâlni în mediul online. Programa gratuită oferă și soluții pentru gestionarea situațiilor cu care cei mici se pot confrunta pe internet.

Viața ta online în siguranță: alături de Bitdefender, abordăm cele mai importante aspecte de securitate pe internet și le explicăm pe înțelesul tuturor în seria #NOHACK.

Prin acest proiect, profesorii sunt pregătiți să abordeze cu elevii acele scenarii și discuții pe care nimeni nu le explică:

- Ce opțiuni ai când ești bullied online? Cum aperi sau susții o persoană agresată? Cum identifici și raportezi asta?
- Ce faci când cineva îți fură profilul sau postează lucruri nepotrivite?
- Cum îți protejezi datele, pas cu pas cum schimbi setările pentru profilurile tale;
- Cum te poate afecta când faci un selfie în care se vede strada sau emblema de pe uniforma școlară;
- Diferența între opinie personală și expertiză.

În ce constă competiția Națională Eroii Internetului

Prin participarea la programul Eroii Internetului, profesorii primesc un set complet de unelte care îi vor ajuta să le explice copiilor din clasele I-VIII ce înseamnă să navighezi în vasta lume a internetului și ce primejdii îi pot aștepta pe cei mai puțin informați. De la fișe de lucru, până la termeni folosiți adesea în mediul online, profesorii au la dispoziție tot ce este nevoie ca să îi îndrume pe elevi.

#NOHACK - Pericole și previziuni pentru 2021 pe internet

Prin participarea la competiție, profesorii le prezintă elevilor materialele puse la dispoziție de Adfaber, iar elevii, la rândul lor, pot forma echipe pentru a crea o campanie de conștientizare a pericolelor din mediul online, alegând una din temele competiției:

  • Distribuie cu prudență,
  • Nu te lăsa păcălit,
  • Securizează-ți secretele,
  • E cool să fii amabil,
  • Dacă ai îndoieli, întreabă.

Cum se poate participa la Competiția Națională Eroii Internetului

Profesorii care vor să se implice și să ajute elevii din România să înțeleagă mai bine cât de important este să se ferească de pericolele internetului se pot înscrie direct de pe website-ul ONG-ului Adfaber. Mai departe, echipa Adfaber va trimite toate materialele necesare.

Competiția a fost lansată pe 2 martie, iar elevii din clasele I-VIII pot depune proiectele prin care arată cum susțin siguranța în mediul online între 3 și 16 mai 2021.

Tutorial video școala online: cum organizezi o videoconferință în siguranță pe Zoom, Meet sau Teams