Growceanu se adresează în special investitorilor ce dispun de un buget de investiții de 40.000-250.000 de euro, pe parcursul a 2-3 ani și care vor să-și construiască un portofoliu de minim 8-10 start-up-uri.
„Căutăm viitori colegi investitori care sunt antreprenori sau manageri corporate de succes, care doresc să-și diversifice portofoliul de investiții către această clasă de active extrem de dinamică (early stage startups) și care pot oferi, pe lângă susținere financiară, experiența lor de business, network-ul și timpul personal pentru a sprijini viitori moonicorni”, spune Ciprian Man, Co-Fondator Growceanu.
Odată ce intră în comunitatea Growceanu, investitorii primesc suport de la A la Z (procese, instrumente, informații) care le permit să învețe ce înseamnă să fii un business angel investor. Exercițiul este unul practic: investițiile se îndreaptă către un portofoliu de startup-uri alese cu grijă, în care noii membri investesc împreună cu colegi investitori cu experiență.
Pe de cealaltă parte, fondatorii startup-urilor se pot bucura de un feedback rapid și constructiv din partea evaluatorilor, urmat, în cazurile fericite, de smart money din partea investitorilor, antreprenori sau manageri corporate de succes.
Pentru 2023, Growceanu își propune dezvoltarea platformei de business angels în baza modelului de business actual, dar și extinderea prezenței pe noi piețe din Europa Centrală și de Est. Astfel, ținta pentru finalul anului este dublarea investițiilor derulate, în raport cu anul precedent.
În contextul planurilor concrete, bine finanțate, ale Agenției pentru Dezvoltare Regională dar și ale sectorului guvernamental, membrii fondatori Growceanu estimează că de anul acesta vor apărea tot mai multe oportunități, adesea diferite de ceea ce am văzut până acum, o perioadă a inovației și colaborării.