Creată dintr-o nevoie reală identificată în mediul de afaceri, platforma ContrActual oferă soluția centralizată pentru întreg procesul de gestionare a oricărui tip de contract într-un singur loc, adică online.

Astfel întreaga arhivă de contracte ale unei companii poate fi accesată de oriunde și oricând. Platforma este disponibilă atât în română, cât și în engleză.

Platformele de acest gen, numite lifecycle contract management, sunt deja întâlnite în piețele economice mai dezvoltate. Așa cum sugerează și denumirea în engleză, platforma ContrActual integrează digital toate aspectele specifice procesării contractelor: redactare, editare, negociere, aprobare, semnare, monitorizare, reînnoire, încetare. În plus, utilizatorul poate oricând afla în timp real în ce stadiu se afla un anumit contract în compania sa.

Printre beneficiile oferite de platforma ContrActual sunt: (1) simplificarea procesului redactării, negocierii și semnării unui contract, (2) gestionarea eficientă a contractelor în derulare și (3) arhivarea inteligentă a contractelor. Aceasta asigură siguranță, transparență și eficiență întregului proces de gestionare a contractelor oricarei companii.

„Într-o companie, departamentul juridic a rămas ultimul bastion de cucerit de către era digitală. Toate celelalte departamente administrative, cum ar fi HR, finanțe, clienți, au fost digitalizate într-o mare măsură. Astfel, ContrActual vine în întâmpinarea departamentului juridic al oricarei companii și oferă soluția digitalizării procesului de gestionare a contractelor. Așa cum am văzut de ceva vreme, și în special în timpul pandemiei, digitalizarea este direcția în care merge lumea și reprezintă un aspect esențial în dezvoltarea oricărei companii. Este nevoie să ne adaptăm vremurilor și în domeniu juridic. Este timpul să mergem la nivelul următor. ContrActual aliniază nevoile juridice ale companiei cu soluția digitală și reprezintă „vehiculul” potrivit, prin care acest lucru se poate realiza.”, a declarat Ioana Hațegan, inițiatoarea platformei.

Platforma ContrActual a fost realizată prin colaborarea cu Hategan Attorneys, una dintre cele mai mari case de avocatură din vestul țării, care a asigurat expertiza juridică. Dezvoltarea tehnică a platformei a fost asigurată de către asociația, Code4Romania.

Oricine dorește, poate să încerce platforma gratuit pentru 10 zile.