Începând de luni, 4 decembrie se dă startul celei de-a patra ediții a Hour of Code în România, cel mai mare eveniment de educație care își propune să facă din programare un limbaj accesibil oricărei persoane, începând cu vârsta de 4 ani.

Hour of Code este un eveniment internațional organizat de Code.org, care se desfășoară în peste 180 de țări și care are ca și scop extinderea educației în domeniul tehnologiei computerelor și programării, prin promovarea acesteia în școli și în rândul tinerilor.

În fiecare an, România a fost în topul Hour of Code cu peste 500 000 de participanți. Astfel, timp de șapte zile, în toată țara vor fi organizate peste 1400 evenimente Hour of Code în școli, licee, universități și companii. 200.000.000 de copii vor lua parte la cea mai mare oră de programare la nivel global.

Investiția în programe și evenimente care promovează educația digitală și programarea sunt în România un element cheie pentru creșterea accesului în școală la diverse limbaje de programare și cursuri. Acestea sunt uşor de folosit și determină dezvoltarea unei generații de tineri ce pot fi numiţi creatori digitali, nu doar utilizatori ai mediului online.

Acest demers vine într-o perioadă în care contribuția sectorului IT&C la formarea PIB-ului României este de circa 6% și continuă sa crească. În plus, România este unul dintre principalele hub-uri de dezvoltare de aplicații software pentru Europa, tendință care implică pe termen mediu și lung dezvoltarea unei culturi digitale în școala românească.

Hour of Code reprezintă descoperirea pasiunii pentru tehnologie, iar pentru o bună parte dintre tineri această descoperire va înseamna un drum în viață. Ne bucură că în fiecare an, Hour of Code are parte de susținerea unui număr tot mai mare de companii, profesori, instituții, voluntari și le mulțumim pentru implicarea acestora

Alin Chiriac, AdFaber, organizator Hour of Code

Înscrierea la eveniment se poate face pe. https://hourofcode.com/ro