O bună parte dintre aceștia au început să se implice în proiecte pro-bono pentru a veni în ajutorul comunității (puteți afla despre inițiativele lor în acest link), însă după ce perioada de carantină se va termina, așteptările lor de business pentru acest an vor suferi puternic.

Totuși, dacă aveați în plan ridicarea unor investiții de la fonduri de venture capital sau angel investors, există vești bune: o bună parte dintre ei continuă să finanțeze startup-urile, iar sesiunile de pitching s-au mutat în mediul online.

Am găsit un document care centralizează informațiile privind finanțările din această perioadă oferite de VC-uri și investitori privați. Pe listă se află și nume precum Accel, care și-a mutat întâlnirile de pitching pe Zoom acum și continuă să facă investiții, Angel Capital Partners, care este un incubator virtual de afaceri, iar întâlnirile se fac prin video call-uri, pe Zoom, Skype sau Meetup, AngelHub, care pot fi contactați pe mail și Zoom.

Deschiși la a face în continuare investiții în startup-uri sunt și cei de la Atomico, care pot fi contactați pe mail sau Zoom, Balderton Capital, EQT Ventures, Mosaic Ventures (care spun și că au semnat pe data de 22 martie un termsheet pentru o nouă investiție), Seedcamp (care țin să precizeze că nu există schimbări în deciziile lor de a susține financiar companii seed sau early-stage), LaunchHub, Peak Capital și mulți alții.

Detalii despre fondurile de investiții și investitorii de tip angel care și-au manifestat dorința de a continua rundele de finanțare în startup-uri europene și nu numai aflați în acest document.