„Următoarea generație de produse și servicii trebuie să fie diferită de ce am construit până acum.Nu mai e spațiu pentru creștere lipsită de rațiune. O dezvoltare durabilă înseamnă un viitor în care societatea trăiește în armonie cu ecologia și o economie participativă, cu resurse distribuite în mod egal”, spun creatorii Craft Product School.
Nu avem nevoie de mai multă creștere economică pentru a îmbunătăți viețile oamenilor. Avem nevoie de produse mai conștiente de impactul lor, care să producă nu doar schimbare economică, ci mai ales socială.
Primul modul a avut loc în toamna lui 2019, iar începând cu 2020, aceste cursuri se desfășoară online.
Cursanții explorează concepte precum trenduri de piață, procesul “lean” de product development, tehnici de ideație și brainstorming, prototipare rapidă, metrici de succes, dar și achiziție de clienți și comunicare.
Pe lângă acestea, participanții au ocazia să urmărească topicuri ca incluziunea în dezvoltarea de produs, etica în design și creativitatea în inteligența artificială.
Pe platforma Craft Product School sunt afișate câteva dintre ideile prototipate de participanți, idei la care te poți alătura ca membru al echipei, sau în care poți investi.
Formatul workshop-urilor online este foarte mult bazat pe practică, participanții urmând să lucreze pe o problemă descoperită chiar de ei. Nu este nevoie să ai deja o idee de produs, vei învăța cum să generezi idei de produse chiar aici. Workshop-urile cuprind un număr redus de participanți, pentru a facilita o pregătire mai atentă și mai îndeaproape a acestora.
După finalizarea workshop-ului, participanții vor avea acces la întreaga comunitate de product specialists, acces la mentorii care vor interveni pe parcursul școlii și la webinarii viitoare.
De ce tocmai o educație de produs digital?
Pentru că este educația viitorului, combinând tehnologia cu business-ul și design-ul. Cei care au abilități de product design & development sunt mai bine pregătiți pentru antreprenoriat sau pentru o poziție de conducere în software management, design sau creative direction.
Andra Bria, fondator Craft Product School, spune: “Am lucrat atât în agenție, ca și creative, cât și la client, în cadrul unor startup-uri, ca și product manager, unde am contribuit la crearea, lansarea și creșterea unor platforme digitale. Aceste experiențe, dar și educația în domeniu, mi-au oferit ocazia să privesc industria creativă și cea de tech din mai multe perspective. Am realizat de pildă că skill-ul de concepere și dezvoltare a unui produs digital ar fi de mare ajutor unui creativ care are o mie de idei, dar nu știe exact cum să le pună în practică. Dar și unui software engineer cu skill-uri de execuție, căruia îi lipsesc abilitățile de design thinking sau product marketing. Iar aici intervine Craft, sau cum să creezi produse digitale, noul meșteșug al zilelor noastre.”