Crayta oferă posibilitatea de a testa, împreună cu prietenii, ultimele jocuri apărute, dar și de a construi singuri experiențe de la zero. Crayta se lansează acum și pe Facebook Gaming, sub forma unei platforme gratuite bazate pe cloud, fără a fi necesare descărcarea și instalarea.

Odată cu lansarea Crayta, Facebook Gaming își extinde portofoliul jocurilor din cloud în țările europene, inclusiv în România.

Crayta aduce în mod constant îmbunătățiri ale instrumentelor și conținutului pe care îl oferă creatorilor. Pe lângă comunitatea de profesioniști și steameri, platforma oferă și resurse utile menite să îi ajute pe utilizatorii începători, astfel încât aceștia să învețe toate aspectele legate de construirea unei lumi și crearea jocurilor. În același timp, Crayta dispune și de o gamă largă de materiale, precum tutoriale sau ghiduri, care le oferă noilor veniți informații interesante din culisele creării jocurilor.

Facebook Gaming – conectează jucătorii și creatorii

Facebook Gaming găzduiește o platformă cu jocuri din cloud sau de pe web. Este o platformă de video gaming în care creatorii și comunitățile lor se întâlnesc pentru videoclipuri live, scurte și VOD și, în același timp, o modalitate prin care membrii grupurilor formate din pasionații de jocuri sau din fani ai streaming-ului pot rămâne conectați.

Începând cu luna decembrie a anului 2020, peste 1,5 milioane de oameni au accesat lunar platforma, pentru jocurile din cloud.

Pe lângă activitaatea individuală de gaming, Facebook Gaming permite, de asemenea, difuzarea jocurilor jucate de către anumiți utilizatori.

Potrivit celor mai recente date, Facebook Gaming este utilizat de peste 900 de milioane de oameni lunar, iar aproape 230 milioane sunt implicați în mod activ în sute de mii de grupuri tematice. Serviciul îți permite să accesezi jocuri direct din cloud, fără ca descărcarea sau instalarea să mai fie necesare.