Produsele WiZ cu integrarea Matter vor fi disponibile începând cu luna septembrie a acestui an. WiZ a fost primul furnizor de sisteme de iluminat inteligent care a adoptat atât WiFi, cât și Bluetooth în produsele sale, pentru o asociere mai ușoară și o conectivitate mai bună. Brandul pentru iluminatul inteligent anticipează deja modificările necesare în rândul noilor sale produse și, astfel, se asigură că acestea vor fi pregătite pentru o actualizare de software de îndată ce Connectivity Standards Alliance lansează oficial Matter. Fiind unul dintre primele branduri smart home care se pregătește să integreze acest standard în noile sale produse.

Odată cu actualizarea la tehnologia Matter, utilizatorii se vor putea bucura de o conectivitate integrată între toate produsele WiZ și alte dispozitive smart home.

În prima jumătate a anului 2022, toate celelalte produse din portofoliul WiZ – becuri, benzi luminoase, spoturi, lămpi și alte corpuri de iluminat, vor avea sigiliul oficial Matter pe ambalaj și vor beneficia de compatibilitate integrată, imediat ce au fost scoase din cutie.

Susținut de cele mai mari branduri din industrie și cunoscut anterior ca Project CHIP – Connected Home over IP, Matter simplifică experiența smart home cu un standard unificator de conectivitate a industriei, ce garantează o conexiune stabilă între diverse dispozitive inteligente. Proiectat pe tehnologii demonstrate, sub îndrumarea Connectivity Standards Alliance (fosta Zigbee Alliance), Matter simplifică procesul de dezvoltare pentru producători și îmbunătățește compatibilitatea între dispozitivele smart pentru consumatori.

Matter urmează să fie lansat oficial de către Connectivity Standards Alliance în ultimul trimestru al anului 2021. Din acel moment, noile produse inteligente de iluminat WiZ vor primi o actualizare de software, care le va permite să interacționeze cu o gamă largă de asistenți virtuali, boxe smart, televizoare și termostate inteligente, într-un mod mult mai ușor și mai fiabil.