Monedele virtuale sunt pe piață de ceva vreme, dar au crescut fulminant. Bitcoin a ajuns și la 20.000 de dolari la finalul anului trecut, dar acum a scăzut sub 10.000 de dolari pentru prima oară după multe luni. Zilele acestea, la mijlocul lui ianuarie, monedele virtuale sunt în scădere. Bitcoin a scăzut cu 30% , iar Ethereum a avut tot o scădere de 30%.

Despre cum pot fi folosite site-urile pentru extragerea de criptomonedă și câte site-uri sunt în România, am scris aici.

Multă lume dorește să intre în această vrie a monedelor virtuale, pentru că le văd ca potențiale investiții de succes. Cu toate acestea, pe piață apar numeroși oameni dezinformați sau care nu știu de unde să-și ia informațiile despre criptomonede. Noi am decis să vă ajutăm.

Cryptomaps - harta prețului monedelor

Dacă vrei să vezi în permanență care este evoluția monedelor virtuale, care e în scădere și care nu, față de ultimele 24 de ore sau față de un interval mai mare de timp, Cryptomaps este o vizualizare interesantă. De asemenea, cu ajutorul hărții poți vedea și care monedă are valoare de piață mai mare. În plus, o analiză interesantă este și cea bazată pe numărul de tranzacții făcute în ultimele 24 de ore, pentru a analiza evoluția pieței.

Cryptominded - criptomonedele, explicate în detaliu

Este un site pentru cei care sunt la început de drum în lumea criptomonedelor. Are un ghid despre ce înseamnă criptomoneda, cum se folosește, cum să faci investiții și cum funcționează tehnic lucrurile. Cryptominded este un director de resurse pentru cei interesați de această lume. De asemenea, are un canal de Slack dedicat monedelor virtuale.

Grupul de Facebook Omega Crypto - despre cele mai noi criptomonede

Este vorba de o comunitate de pasionați și specialiști în monede virtuale din România. Discuțiile se bazează pe informațiile celor care deja tranzacționează sau minează sau care au startup-uri de blockchain. Se analizează și discută ultimele trenduri și se obțin sfaturi importante despre următoarele mișcări.

Grupul de Facebook Criptomonede România

E un grup pentru începători și specialiști. Se intră în grup în urma unui formular pe care-l completezi și poți obține informații de la cei care fac deja investiții. De multe ori, începătorii află despre ultimele monede virtuale, ICO-uri sau probleme din piață.

Reddit /r/Cryptocurrency - cele mai importante informații actualizate în timp real

Cea mai bună resursă pentru informații și știri despre monede virtuale. Sunt 22.000 de utilizatori înscriși, dar 490.000 de cititori. Dacă vrei să fii informat despre tot ce se discută pe grupuri diverse, de ultimele informații din piețele globale

Coindesk - prețul criptomonedelor

Cel mai bun site internațional de unde afli informații și știri despre criptomonede. De aici afli și prețul pentru principalele valute virtuale.

Coinmarketcap

Dacă vrei să vezi cât valorează toate monedele virtuale din lume.