Platforma consolid8 a fost creată la finalul anului 2020 ca un instrument care să acopere un gol de finanțare existent în prezent și care să ajute cash-flow-ul antreprenorilor care generează valoare în comunitate/pentru comunitate prin ideile lor inovatoare. În schimbul unei recompense, susținătorii proiectului, pot contribui financiar la dezvoltarea proiectelor de pe platformă.

„Succesul primelor campanii de crowdfunding de pe platforma consolid8 ne-a arătat că puterea comunităților este enormă. În 2021, efortul nostru se îndreaptă în continuare spre susținerea antreprenorilor români cu idei inovatoare care generează valoare pentru comunitate”, a declarat Raluca Prelucă, co-fondator consolid8.

Experiențe la Conacul Nucu” este proiectul inițiat de Simona și Mircea Crisbășanu pentru a finaliza restaurarea Conacului Nucu. Construit în 1912, conacul este una dintre puținele crame boierești care s-au păstrat în regiunea Urlațiului și care acum se află în proces de revitalizare. Aici și-au propus soții Crisbășanu să organizeze, în viitor, evenimente, să adune împreună comunități pentru activități incluzive și să atragă turiști în zonă, punând în valoare tradițiile, produsele și patrimoniul local. Mai multe detalii despre campanie se pot găsi aici.

Proiectul „Rescriem istoria Bucureștiului!” este campania istoricilor și arhitecților din Asociația Studio Zona pentru a face istoria Bucureștiului accesibilă tuturor prin tipărirea a două volume despre construirea cartierelor bucureștene, „Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină (1908-1948)” și „Locuințe pentru muncitori și funcționari: Casa Construcțiilor și parcelarea Vatra Luminoasă”. Mai multe detalii despre campanie se pot găsi aici.

Persoanele care vor să își înscrie ideea de afaceri pe platformă sau vor să susțină proiectele care derulează campanii de finanțare, o pot face pe site-ul www.consolid8.ro, urmărind pașii din ghidul aplicantului și cel al susținătorului.