De când am văzut primele imagini cu noul sistem de operare am fost atras deoarece avea o estetică care mie îmi place. Așadar, în continuare o să enumăr lucrurile care s-au schimbat la Windows și de ce poate ai vra și tu să treci la noul sistem de operare.

Windows 11 - Design

În primul rând, apreciez estetica noului Windows. Este un look minimalist care mie îmi place și îmi pare modern. Primul lucru schimbat pe care-l vei observa este wallpaperul și acum Microsoft vine cu câteva teme și wallpaperuri interesante. Imediat vei vedea că bara de jos este modificată și toate iconițele se află în mijloc, iar eu cu ecran ultrawide nu pot decât să mă bucur. Acest aspect este mai curat și mai plăcut ochiului. De fapt, întregul design se aplică tuturor ferestrelor deschise și chiar și în alte programe precum Premiere Pro vei putea vedea colțuri rontujite și un altfel de highlight

În taskbar vei observa și o iconiță pentru widgeturi și când o apeși se deschide pe stânga și vei vedea acolo vremea, calendarul și știrile din domeniile de interes. Deși, eu recunosc că nu prea m-am uitat. Un alt elemenet care apare în taskbar este acest multi desktop și în Windows 11 este mai ușor ca niciodată să faci mai multe spații de lucru pentru lucrurile pe care le faci.

Meniurile de setări au fost schimbate și ele și acum arată mai modern și parcă mai ușor de navigat prin ele.

Pentru a spori productivitatea acum este mai ușor ca niciodată să-ți împarți ecranul în mai multe zone pentru a lucra în mai multe în același timp. Dacă ții mouse-ul deasupra butonului de maximize, Windows îți va arata posibilitățile de multiscreen.

Microsoft Teams a suferit și el niște modificări, dar nu-l folosesc, însă ce s-a modificat și îl folosesc, cel puțin acum, este magazinul de aplicații al Microsoft. Pe lângă faptul că arata mai bine, acum în magazin găsești tot felul de aplicații (Tik Tok, de exemplu) și acum este mai ușor pentru dezvoltatori să-și aducă aplicațiile în Microsoft Store.

Cam atât. Schimbările nu sunt radicale, dar sunt binevenit, în opinia mea. Windows arată mai bine și cu această versiune beta lucrurile au fost destul de stabile. Am avut doar vreo 2 crash-uri, odată când mă jucam și odată când editam în Premiere Pro.

Ca să încerci Windows acum tot ce trebuie să faci este să te duci la Windows Update Settings și să selectezi de acolo Windows Insider și Beta version. Apoi vei putea face actualizarea la noua versiune. Atunci când Windows 11 se va lansa oficial va fi disponibil gratuit. Deci îți sugerez să faci update-ul deoarece mai târziu nu știu dacă trecerea va fi în continuare gratuită sau contra cost.