Alte rezultate ale raportului arată că InnoEnergy va genera 1.147 GWh de energie provenind din surse verzi, va economisi 809,5 milioane de euro în ceea ce privește costurile energetice și va reduce emisiile de carbon cu 5,5 tone în următorii 25 de ani, echivalentul eliminării noxelor produse de 47.000 de mașini.

"Este incredibil să observăm impactul pe care îl avem și să ne consolidăm poziția de partener de încredere în ceea ce privește inovația ghidând companiile în procesul lor de creștere. Cele 200 de startup-uri cu care lucrăm au adus la viață tehnologii inovatoare care oferă soluții la provocările legate de energie în societatea noastră în schimbare. Fie diminuând emisiile de seră, fie creând locuri de muncă, aceste companii își pun amprenta în mod evident asupra modalității în care Europa are în vedere, dezvoltă și utilizează energia verde", a declarat Elena Bou, Director Inovație la InnoEnergy, a declarat în timpul unei conferințe de presă din cadrul TBB.

Printre exemplele de success ale startup-urilor menționate în raport se numără CorPowerOcean, o companie suedeză care, folosindu-se de energia valurilor, a dezvoltat și testat o tehnologie care transformă undele marine în electricitate cu ajutorul geamandurilor.

Startup-urile care lucrează la un viitor energetic sustenabil – câștigătorii PowerUp! 2018

”Energia valurilor este o oportunitate imensă pentru Europa care i-ar permite să dezvolte o nouă industrie cu potențial semnificativ în ceea ce privește crearea de noi locuri de muncă și de exportare a acestui tip de afacere. Proiectul implementat recent în Orkney, Scoția, a demonstrat îmbunătățiri fundamentale în ceea ce privește rata de supraviețuire și de eficientizare”, a precizat Patrik Möller, CEO of CorPower. CorPower și-a propus să dezvolte primele proiecte-pilot concentrate în anumite zone între 2021 și 2023, respectiv ferme în fază pre-comercială din 2023.

Pe de altă parte, Pro-Drone, liderul de pe piața de drone automatizate pentru inspecția lamelor turbinelor eoliene, își reduce costurile asociate acestor servicii cu 1.000 de dolari/inspecție.

"Deja am efectuat peste 2.300 de inspecții ale lamelor de pe piloni din Europa și America de Sud în primul nostru an de când am intrat pe piață", a spus Andre Moura, Fondator și CEO la ProDrone. Cea mai recentă lansare a ProDrone este un instrument de identificare a daunelor care îi ajută pe inspectori să reducă timpul alocat evaluărilor maximixându-le, în același timp, acuratețea și rigurozitatea.

TBB este singurul eveniment care aduce laolaltă inovatori în ceea ce privește energia verde, jucători importanți din industrie, investitori și reprezentanți ai sectorului public. A șasea ediție a evenimentului, care a avut loc la Copenhaga între 17 și 18 octombrie, a avut ca temă "Viitorul e acum".

Recent, InnoEnergy a lansat cea de-a doua ediție a programului de pre-accelerare Primer pentru startup-uri aflate într-un stadiu incipient. Scopul principal este ca startup-urile inovatoare din Europa Centrală și de Est să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale și să-și pregătească afacerea pentru a intra în programele de accelerare și de obținere de investiții.

Citiți și despre românii de la Craft Bicycle, un startup care promovează ideea unui transport ecologic, care au participat în primăvara acestui an în cadrul competiției PowerUp! by InnoEnergy, fiind câștigătorul etapei locale a concursului dedicat startup-urulor din domeniul tehnologiilor ecologice.

InnoEnergy este o companie care investește în soluții pentru sectorul energiei, cleantech, mobilitate și duce la nivel internațional soluții create pe aceste segmente de piață.

Compania este prezentă în 40 de țări, lucrează cu peste 300 de parteneri, de la multinaționale, la centre de cercetare, instituții de învățământ și startup-uri, și investește anual mai mult de 100 de milioane de euro în soluții care contribuie la crearea unui viitor sustenabil. Până acum, InnoEnergy a investit în proiecte a căror valoare cumulată trece de 2 miliarde de euro. InnoEnergy a fost înființată în 2010 și este susținută de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).

PowerUp! 2018: ce face un dinozaur din energie cu inovația unui startup