Mașina de lustruit și polișat

Înainte de a alege scula electrică potrivită, merită să te familiarizezi cu elementele de bază care diferențiază mașina de lustruit și de polișat una de alta . Atunci când efectuezi lucrări destinate să ofere materialului o suprafață netedă și strălucitoare, ar trebui să te concentrezi pe două etape.

Prima are loc cu utilizarea unui polizor, care este responsabil pentru obținerea unei suprafețe plane și a formei finale. La rândul său, obținerea unei suprafețe netede și strălucitoare necesită utilizarea unei mașini de lustruit. Curelele și discurile sunt înlocuite cu materiale moi de lustruit, adică pâslă sau burete.

Sortimentul magazinului EuroUnelte.ro include dispozitive care combină funcționalitatea acestor două dispozitive.

Grinder - ce este?

Sarcina principală a polizorului este prelucrarea diferitelor materiale care au fost anterior supuse interferențelor de către alte echipamente. Folosind un polizor, poți da unui articol dat forma sa finală, obținând în același timp precizie și netezime.

Tipuri de polizoare

Fiecare polizor are o serie de aplicații, dar parametrii individuali ai dispozitivului fac ca aceste tipuri să fie recomandate pentru lucrări specifice. Acest lucru a permis formarea următoarei diviziuni:

  • Șlefuitor oscilant - se folosește pentru măcinarea suprafețelor plane, dar și a celor ușor rotunjite. Șlefuitorul orbital este recomandat în special pentru obiectele din lemn. Prezența unui picior dreptunghiular îți permite să șlefuiești colțurile
  • Polizor excentric - un polizor care a fost numit cel mai universal. Funcționează bine atât cu materiale netede, cât și concave datorită prezenței unei plăci flexibile. Poate fi folosit pentru suprafețe din lemn și metal. Se caracterizează prin prezența a două tipuri de mișcări: oscilant și rotativ, care îți permite să accelerezi ritmul de lucru al echipamentului,
  • Polizor unghiular - Funcționează excelent pentru măcinare, precum și pentru tăierea metalelor, betonului și ceramicii. În același timp, poate fi utilizat pentru lustruire, dar merită să acorzi atenție dacă echipamentul are un control al vitezei pentru a evita arderea vopselei. Polizoarele unghiulare includ și polizoarele rotative,
  • Șlefuitorul Delta - cel mai adesea utilizat pentru măcinarea locurilor greu accesibile (colțuri, goluri, ornamente). Modul în care funcționează un șlefuitor delta poate fi comparat cu un șlefuitor orbital,
  • Polizor de centură - conceput pentru suprafețe mari, plane și din lemn. Prin utilizarea sa, este posibilă șlefuirea materialelor acoperite cu furnir și lăcuite. Acest tip de polizor se remarcă în mod semnificativ de dispozitivele de mai sus datorită modului de funcționare numai în linie dreaptă, dar activitatea sa se caracterizează prin viteză și precizie.

În același timp, ca viitor cumpărător al polizorului ar trebui să fii conștient de importanța ajustării discurilor la lucrările efectuate în prezent. Vânzarea include scuturi destinate: piatră, metal, oțel. În plus, există și lame diamantate care sunt utilizate pentru tăierea materialelor dure, inclusiv pietruite sau ceramică. O gamă largă de dispozitive de măcinat și accesorii pentru a facilita această activitate poate fi găsită în magazinul EuroUnelte.ro.

Cumpărarea unui polizor - la ce ar trebui să fii atent?

Fiecare tip de polizor are parametri foarte specifici care afectează direct modul de funcționare al acestuia. Acestea sunt aspecte care se traduc în utilizarea potențială, deci nu ar trebui subestimate.

Șlefuitor orbital:

  • Dimensiunea piciorului
  • Număr de oscilații

Șlefuitor excentric:

  • Excentricitate
  • Diametrul discului
  • Numărul de oscilații

Polizor unghiular:

  • Diametrul discului

Șlefuitor Delta:

  • Diametrul oscilației

Polizor de curea:

  • Viteza de deplasare
  • Dimensiunea centurii

O problemă la fel de importantă este puterea dispozitivului, care permite polizorului să funcționeze mai eficient. În același timp, opțiunile suplimentare care afectează confortul de utilizare sunt foarte importante, inclusiv: un sistem de extracție a prafului, un sistem de reglare a vitezei și un sistem anti-vibrații.

Mașina de lustruit – de care să cumperi?

În multe cazuri, nu este posibil să se obțină rezultatul dorit fără utilizarea unei mașini de lustruit. Combinația dintre dispozitivul de lustruire potrivit și un agent special va face multe dintre defecte practic imperceptibile.

Un specialist dintr-o companie care se ocupă cu distribuția de electro-accesorii subliniază importanța preciziei la lustruire. De asemenea, arată că utilizarea mișcării de rotație necesită experiență din partea operatorului echipamentului, deoarece poate duce la daune greu de reparat. Trebuie acordată o atenție deosebită la lustruirea vopselei auto, deoarece câteva mișcări pot reduce efectiv valoarea vehiculului.