Centrul AWTF EU, deschis cu doar câteva luni înainte de împlinirea unui deceniu de parteneriat între Team Liquid și Alienware, va funcționa ca sediul central european al Liquid Team și capitală regională pentru echipele profesioniste, talentele și personalul organizației.

Team Liquid recunoaște importanța sănătății fizice și mentale a jucătorilor săi, iar AWTF EU este întruchiparea acestei filosofii.

Construit pe o suprafață de 1060 m2, centrul echipat cu tehnologie de ultimă oră a fost gândit de la zero, cu scopul a asigura un mediu sănătos și sustenabil pentru antrenamentele de sporturi online, performanță și o stare generală de bine. Printre altele, clădirea este prevăzută cu zone multiple create special pentru jucători, personal și comunitate, inclusiv:

  • Camere de antrenament și de scrim, pentru antrenamente îmbunătățite;
  • Cazare pentru atleți și săli de sport, pentru recreere și odihnă;
  • Tehnologie de ultimă oră, oferită de Dell Technologies & Alienware, pentru a îmbunătăți funcționalitatea fiecărei încăperi;
  • Obiecte personalizate cu brandul Custom Team;
  • Zonă de urmărire a jocurilor, cu o capacitate de 120 de locuri;
  • Birouri în spațiu deschis;
  • Un bucătar-șef permanent, care asigură mâncare nutritivă;
  • O construcție sustenabilă, realizată de Venhoeven CS și de AHH Architects, cu materiale bio și reciclate, un sistem eficient de răcire și sisteme inteligente de sunet și de iluminare. De asemenea, clădirea se află la un minut de centrul orașului și de gara centrală, iar distanțele de parcurs sunt minime.

Centrul AWTF EU stabilește standarde noi în materie de centre de antrenament pentru sporturi online, dat fiind faptul că folosește tehnologie de talie mondială și inovații oferite de Alienware și Dell Technologies, garantând performanța atleților Team Liquid.

Spațiul a fost proiectat să redea acel look&feel iconic oferit de Alienware Legend ID și creează o experiență extraordinară, fiind prevăzut cu peste 60 de stații Alienware, pentru jucătorii și angajații centrului, inclusiv 25 de stații de gaming Alienware Aurora R11 de ultimă oră, în sălile de antrenament ale atleților. De asemenea, sălile de antrenament sunt prevăzute cu ecrane de 300 cm și proiectoare Dell 4K, pe care jucătorii le utilizează pentru review-urile de joc.

Pe lângă echipamentele hardware de gaming, centrul de antrenament este prevăzut cu infrastructură Dell EMC, care asigură suport pentru activitățile de gaming.