Ca urmare, ANSWEAR.ro încearcă să crească consumul de fashion online prin e-commerce și astfel să susțină relansarea economiei ce a fost afectată de pandemia de coronavirus. Totodată își dorește să fie alături de clienții săi oferindu-le posibilitatea de a-și achiziționa online articolele vestimentare dorite la prețuri foarte atractive prin lansarea unei campanii de reduceri substanțiale, comparabile cu cele de Black Friday.

“În acest moment devine clar că e-commerce-ul este salvarea pentru retail-ul tradițional. Iar odată cu creșterea e-commerce-ului, acesta va rămâne un canal de vânzare important și după trecerea pandemiei. Opinia mea este că piața de fashion online s-ar putea dubla în decursul anului 2020. Este posibil să nu fie vorba despre o scădere a consumului, ci doar despre o mutare a acestuia către un alt canal de vânzare – online-ul”, spune Raluca Radu – Country Manager ANSWEAR România.

Campania Spring Black Friday se va desfășura între 24 - 28 aprilie și va avea reduceri de până la -60% la o selecție de peste 60.000 articole ale brandurilor internaționale de top.

De asemenea, în luna mai, retailerul polonez ANSWEAR.ro lansează noul site ce vine cu îmbunătățiri de User Experience pentru a suplini dezavantajele faptului că produsul nu poate fi probat și noi beneficii în cadrul programului de loialitate ANSWEAR Club.

De exemplu, dacă până acum punctele de loialitate se puteau folosi a micșora prețul produselor care nu se aflau la reducere de pe site, de acum acestea vor putea fi folosite și pentru cele care au deja preț redus, însă pot să scadă până la maxim 50% din prețul inițial al produsului.

O altă noutate a retailerului online ANSWEAR.ro este introducerea în portofoliul său a noi de branduri cu renume și cele mai noi colecții ale acestora dedicate modei pentru bărbați: Clean Cut Copenhagen, Tailored & Originals și Norton. De asemenea, ANSWEAR.ro a adăugat noi branduri în portofoliul de produse destinate copiilor – Tommy Hilfiger, Nike Kids, New Balance, Havaianas și Adidas Originals – ajungând la o selecție de peste 12.000 de produse.

În perioada Paștelui, ANSWEAR.ro a înregistrat creșteri semnificative ale vânzărilor la diferite categorii de produse, creșterea față de 2019 fiind de peste 50% pentru weekend-ul de Paște. Categoriile pe care s-au înregistrat cele mai mari creșteri au fost: pantofi sport, tricouri, rochii, bluze, hanorace, jachete, jeans și cămăși, iar brandurile pe care au avut loc cele mai mari creșteri sunt Adidas Originals, Tommy Hilfiger, Guess Jeans, ANSWEAR, Medicine, Karl Lagerfeld, Levi’s, Tommy Jeans, Desigual, Nike, Armani Exchange și Polo Ralph Lauren.

“Observăm per total o creștere a comenzii medii pe ANSWEAR.ro și o creștere a vânzărilor pe brandurile medium-high pe care le avem în portofoliu – reale surprize au fost Armani Exchange, Karl Lagerfeld, EA7, Polo Ralph Lauren, Lauren Ralph Lauren, dar și Red Valentino, Cavalli Class, Twinset, Coach, Patrizia Pepe, Love Moschino și Michael Kors. Deducem de aici și din restul de date faptul că avem un public nou, care poate până acum cumpăra din magazinele fizice din mall-uri”, spune Raluca Radu – Country Manager ANSWEAR România.