Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Lectură de 2 min
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Chiar dacă nu ai angajat un om dedicat pe zona de IT, ar fi indicat ca gadgeturile de pe care lucrezi, la fel ca și cele ale echipei, să aibă instalată o soluție de securitate cu update la zi. În același timp, nu ar trebui evitat sau amânat nici un update al aplicațiilor 3rd party pe care tu sau angajații tăi le aveți pe device-urile de pe care deschideți contracte, trimiteți facturi sau accesați conturile bancare. Și cel mai important, faceți un backup al tuturor informațiilor care au de-a face cu afacerea voastră. Acestea sunt câteva dintre sfaturile lui Bogdan Pismicenco, channel sales manager pentru România, Bulgaria și Republica Moldova în cadrul providerului de soluții de securitate Kaspersky Lab, care ne-a povestit câteva detalii despre greșelile pe care le fac angajații, dar și fondatorii de startup, când vine vorba despre securitatea online a unui business.
Un raport Cisco pe anul 2016 arăta faptul că vulnerabilitățile companiilor sunt exploatate de infractorii cibernetici care revin la vectorii „clasici” de atac, cum ar fi adware și spam-ul prin e-mail, acestea din urmă ajungând la niveluri neatinse din 2010. Astfel, spam-ul reprezintă aproximativ două treimi (65%) din e-mail-urile primite, 8-10% dintre acestea fiind declarate malițioase.
Așa că, dacă nu vreți să picați în plasa infractorilor cibernetici, care lansează atacuri fie pentru câștiguri financiare imediate, fie ca parte dintr-un atac mai mare, în care calculatoarele voastre sunt parte dintr-o rețea de tip botnet (adică hackerii preiau controlul acestora pentru a lansa atacuri cibernetice asupra unor terți), sau care acționează la comanda competitorilor, scoțându-vă din joc chiar și pentru puțin timp, aveți grijă la câteva lucruri destul de simple.