În viziunea Gabrielei, tehnologia este foarte ofertantă pentru zona de e-learning. ”Vorbind despre educația din școli, orice LMS (Learning Management System – sistem de gestionare a învățării – n.red.) poate veni să suplinească ceea ce se predă la orele de clasă”, spune Gabriela.
Din punctul ei de vedere, ceea ce lipsește în acest moment în duetul educație – tehnologie, este ”un grad corespunzător de informare și educare apropo de avantajele pe care le poate aduce folosirea tehnologiilor potrivite în materie de learning and development”.
”Ce înseamnă asta de fapt? Înseamnă că suntem datori să ajutăm investițiile în conștientizarea nevoii de a optimiza procesele de învățare și de predare, atât din învățământul preuniversitar, cât și din învățământul universitar”, afirmă Gabriela, menționând faptul că decalajul este mai mare în învățământul preuniversitar.
Gabriela vine și cu exemplul școlilor, care sunt chiar și în centrul Capitalei, nu doar în mediul rural, în care nu există laboratoare de biologie sau de fizică echipate la standardele necesare.
”Dacă am folosi cursuri video cu inteligență artificială, cu AR sau VR, am putea foarte ușor să suplinim această lipsă, atât din mediul urban cât și rural, dar pentru asta avem nevoie de investiții susținute în informarea și educarea atât a societății civile, cât și a factorilor decidenți”, mai spune Gabriela Carata, Product Manager mindclass by htss.
Platforma mindclass aduce laolaltă procesul de eLearning, susținut de un sistem bazat pe inteligență artificială (AI), dezvoltarea, competențele și capacitățile interactive, cum ar fi gamificarea și realitatea augmentată, într-o experiență complete și personalizată pentru utilizatori.
În ceea ce privește zona de educație pentru angajați, și aici tehnologia joacă un rol foarte important, în opinia Gabrielei.
”În organizații nu trebuie să renunțăm la trainingurile față în față, ne putem în continuare baza pe traineri, dar totodată trebuie să accesăm și ceea ce tehnologia ne oferă, adică modalități foarte flexibile de urmare a cursurilor, a training-urilor, modalități de încredere de monitorizare a progresului cursanților și modalități inovative de a crea conținut. Aici mă refer la faptul că putem crea cursuri video foarte facil cu ajutorul inteligenței artificiale”, completează ea.
htss este o companie IT&C specializată în furnizarea de soluții software pentru afaceri. Înființată în 2012, htss și-a dezvoltat rapid portofoliul de clienți datorită accentului pus pe inovație, rapiditate și suport de calitate. În prezent, portofoliul companiei numără peste 1000 de clienți din 11 țări, printre cele mai căutate soluții proprii se numără Pharmaceutical - software de management al farmaciei; telemedica - soluție de telemedicină; omnimedica - soluție software pentru clinici și spitale; shiftin - software de planificare automată a turelor sau mindclass - platformă de e-learning.