De aproape 4 ani în România, Rubik Hub este comunitatea de startup care te ajută în drumul tău ca antreprenor, de la procesul de autodescoperire până la prima investiție, creionandu-ti o călătorie completa, personalizată.

Deși 2020 a fost un an al compromisurilor și provocărilor, echipa Rubik Hub a reușit să facă față cu brio schimbărilor impuse, iar shift-ul spre online a fost unul subtil, fără prea multe bătăi de cap.

În primii 3 ani de existență au avut posibilitatea de a testa și pivota, prin intermediul programelor, proiectelor și evenimentelor gândite pentru cei care iau în considerare antreprenoriatul drept o opțiune de carieră sau pentru tinerii antreprenori. Creșterea acestei comunități a fost una constantă, iar notorietatea de care se bucură astăzi este pe măsură!

Situația atipică creată de pandemia Covid19 a fost privită ca o oportunitate pentru echipa Rubik Hub, una ce le-a oferit răgazul necesar să analizeze foarte bine toată informația adunată până în prezent (nevoile pieței, cerințele punctuale, lipsurile existente sau tendințele internaționale) și să tragă o serie de concluzii realiste.

A rezultat o structură foarte clară și bine definită a viitoarelor programe Rubik Hub, o călătorie completă, personalizată, ce inspiră, educă și susține tinerii sau antreprenorii, de la procesul de autodescoperire până la prima investiție.

Decizia trecerii în online nu a fost una dificilă, pentru că s-au luat în considerare în primul rând avantajele pe care ți le poate oferi parcurgerea unui program educațional online, de la flexibilitate orelor de lucru, costuri reduse, confortul biroului sau locuinței proprii, dezvoltarea unor noi abilități tehnice, până la încurajarea autodisciplinei.

“Ca orice schimbare, și trecerea în online are avantaje și dezavantaje. Noi am ales să scoatem avantajele în prim plan și să ne canalizăm atenția pe cum putem construi mai bine o călătorie cât mai complexă pentru tinerii antreprenori, de la procesul de autodescoperire, până la prima investiție. Lucrăm cu o generație digitalizată, mereu în mișcare, care își calculează foarte bine timpul și care pune mare preț pe libertate. Programele pe care le-am construit s-au mulat pe aceste cerințe, însă am luat în calcul și nevoile mentorilor comunității noastre: lispa deplasărilor le oferă mai mult timp, deci posibilitatea de a ajunge cu un mesaj de impact la un număr mai mare de oameni.” - Vlad Gliga, CEO Rubik Hub

Astăzi echipa Rubik Hub este formată din 14 persoane, dornice să sprijine startup-urile românești să aibă un succes global, fiecare având un rol esențial în regizarea acestei călătorii.

Rubikigai

Rubikigai este un program de explorare interioară, ce te ajută să-ți identifici pasiunile autentice, fie că te numeri printre cei care iau în considerare antreprenoriatul drept opțiune de carieră sau nu. Îți oferă o serie de instrumente concrete pentru a-ți descoperi misiunea personală și a-ți direcționa acțiunile în atingerea ei.

RubikEDU

RubikEDU - pentru viitori antreprenori - creează contextul potrivit ca tu să-ți antrenezi mentalitatea și abilitățile și să faci primul pas asumat către startup-ul tău. Este un mix de resurse, instrumente și mentorat pe probleme specifice, cu ajutorul cărora vei învăța să cauți și să acționezi ca un viitor antreprenor.

RubikGarage

RubikGarage - un program de pre-accelerare special conceput pentru startup-urile aflate în faza incipientă de dezvoltare sau pentru cele care au deja un MVP. Este un program personalizat pentru fiecare startup în parte, cu o durată de 3 luni, care are ca scop principal accelerarea creșterii echipelor înscrise, cu ajutorul profesioniștilor din comunitatea Rubik Hub.

RoStartup

Strategia cu un orizont de cinci ani de sustinere a inovării prin intermediul startup-urilor, care antrenează toți membrii cvadruplului helix (mediu academic, societatea civilă, mediul politic și mediul privat), care are definite activități complementare pentru toți reprezentanții celor 4 categorii și care se mulează perfect pe nevoile reale ale mediului antreprenorial național.

The Community Map

Un instrument util și folositor pentru identificarea și/sau promovarea evenimentelor de startup din ecosistemul antreprenorial românesc.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din lumea startup-urilor, te invităm să te abonezi la newsletter-ul celor de la Rubik Hub, să explorezi site-ul lor, să-i urmărești în social media - Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram - și să dai de știre în lume despre ei. Ecosistemul antreprenorial din România are nevoie continua de noi membri!