Soluțiile pentru asigurarea unei conexiuni optime la Internet depind și de adaptarea la tipul de locuință în care ele vor fi amplasate. Astfel, ele pot să difere în funcție de structura casei, de spațiul pentru care este necesară o acoperire puternică la Internet, dar și în funcție de activitățile pe care utilizatorii vor să le desfășoare online. În special pentru case cu suprafețe extinse și pereți solizi, dar și pentru apartamentele mari, se recomandă instalarea unui sistem mesh cu două sau trei unități, în așa fel încât conexiunea să fie optimizată în orice colț al locuinței.

Dacă locuiești într-o garsonieră sau într-un apartament cu o suprafață mică atunci un router este probabil o soluție bună pentru un internet rapid la tine acasă. În schimb, dacă locuiești într-un apartament cu mai multe camere sau la o casă atunci ai putea avea nevoie de un sistem mesh pentru internet mai rapid în fiecare colț al locuinței.

Cum să alegi sistemul mesh pentru internet mai rapid

În general, un router nu are capacitatea de acoperire a fiecărei încăperi a locuinței tale. Dacă alegi să mărești acoperirea folosind dispozitive de tipul extenderelor, trebuie să știi că acestea separă rețelele, cauzând conexiuni întrerupte când schimbi conexiunea de la o rețea la cealaltă sau pur și simplu te menține conectat la aceeași rețea, scăzând astfel calitatea conexiunii.

Tehnologia Wi-Fi Mesh este ideală pentru acoperirea întregii case. Folosește mai multe noduri care lucrează împreună pentru a forma o rețea unificată pentru casa ta și alege în mod automat cea mai bună bandă și cel mai bun nod pentru transmiterea datelor tale. În acest mod, te poți bucura de streaming neîntrerupt, chiar și atunci când te plimbi prin casă. Mai mult, poți adăuga cu ușurință un nou dispozitiv mesh pentru a extinde acoperirea semnalului Wi-Fi, oricând ai nevoie.

Pentru a acoperi această nevoie TP-Link are sistemele mesh Deco. Numărul unităților Deco necesare depinde în general de dimensiunea locuinței tale. De exemplu, pentru o casă cu o suprafață mai mare de 500 de metri pătrați și cu mai mult de cinci dormitoare cea mai utilă ar o variantă cu mai mult de trei unități Deco. Pentru 300 – 500 de metri pătrați (3-5 dormitoare), te poți orienta la trei unități, între 200 – 300 de metri pătrați (adică 2-4 dormitoare) poți opta pentru două unități, iar la mai puțin de 200 de metri pătrați chiar și o singură unitate Deco poate oferi conexiunea optimă.

Locurile în care poți amplasa unitățile Deco depind foarte mult de designul casei tale. În principal, este ideal ca în casele cu etaj fiecare nivel să beneficieze de propriul dispozitiv central, pentru o conexiune cât mai puternică. De asemenea, când este posibil, amplasează dispozitivul wireless într-o locație centrală din casa ta. Dacă dispozitivul wireless este amplasat în spatele unui perete într-o extremitate a casei, semnalul va fi slab în cealaltă parte a casei.

Găsirea unui loc ceva mai înalt pentru poziționarea unității oferă o acoperire mai bună, iar locurile situate central sunt recomandate, la fel ca și evitarea obstacolelor. Metalul, pereții și podelele vor atenua semnalul wireless și cu cât dispozitivul wireless este mai aproape de aceste obstacole, cu atât este mai severă interferența, iar conexiunea va fi mai slabă.

Sisteme mesh TP-Link:

Deco X60: Cea mai recentă tehnologie Wi-Fi 6 oferă viteze uimitoare gigabit (2402 Mbps în banda de 5 GHz și 574 Mbps în banda de 2.4 GHz), pentru toate dispozitivele tale. Acum te poți bucura împreună cu membrii familiei tale de un streaming live, captivant și neîntrerupt și în același timp de o calitate video impecabilă și un sunet clar.

Deco X20: Ai observat vreodată câte dispozitive se conectează simultan la rețeaua ta Wi-Fi? Telefoane, tablete, calculatoare, camere și tot felul de dispozitive care folosesc internet. Cu o capacitate sporită și un debit cvadruplu care funcționează pe baza tehnologiei Wi-Fi 6, Deco X20 poate conecta mai mult de 150 de dispozitive, în același timp, fără ca performanța vitezei Wi-Fi să fie afectată. Bucură-te de o rețea eficientă, indiferent de numărul dispozitivelor conectate la aceasta. Acest sistem mesh este ideal pentru o casă cu un etaj, cu 4-5 dormitoare, în așa fel încât fiecare utilizator să se poată bucura de cea mai bună conexiune pentru activitățile favorite.

Deco S4 și Deco M4: pentru locuințele de dimensiune medie, cu 2-3 camere, sistemele mesh Deco S4 și Deco M4 sunt opțiunile ideale. Acestea pot gestiona traficul chiar și din cele mai aglomerate rețele, oferind conexiuni Wi-Fi fără întârziere pentru 100 de dispozitive, iar pentru și mai multă acoperire pur și simplu poate fi adăugată o nouă unitate Deco.