O bucătărie mică poate fi o operă de artă, plină de stil și cu adevărat funcțională, dar trebuie să ții cont de ce este nevoie pentru a o realiza, de la planificarea mobilierului și alegerea corectă a pieselor care te vor ajută în acest proces, până la selectarea celor mai mici detalii. Trebuie să faci absolut totul pentru a obține un efect organizat și funcțional fără a sacrifica stilul la care, cu siguranță, ții.

Trebuie să începem prin a spune că nicio bucătărie nu seamănă cu alta. În ziua de azi, bucătăriile au forme și nuanțe diferite în funcție de nevoile pe care le are fiecare persoană, așa că primul lucru este să identifici ce modificări sau ajustări ai nevoie pentru a putea alege corect mobila.

Îți oferim câteva sfaturi pentru a putea alege cea mai bună opțiune pentru bucătăria ta mică și a avea tot ce este mai bun din ambele lumi: funcționalitate și design.

Identifică spațiul de care dispui

Verifică dacă spațiul tău poate găzdui mai multe spații de depozitare, sertare, dulapuri sau orice alt tip de mobilier de care ai nevoie. Trebuie să știi că asta va depinde de ferestrele și ușile pe care le ai, pentru că s-ar putea să fie un impediment. Trebuie să iei în considerare aceste puncte, deoarece va trebui să decizi ce tip de mobilier și design se potrivesc cu aspectul și forma bucătăriei tale. De asemenea, trebuie să ții cont de înălțime. Trebuie să știi că de multe ori poți depozita articole rar folosite în dulapuri din podea până în tavan. Poți găsi o mulțime de spații de depozitare la mobila bucatarie Aphrodite 3.

Spune “da” mobilierului la comandă

Cu siguranță acesta este un punct cheie pentru a personaliza modul nostru de a face funcțională o bucătărie mică. Proiectează-ți mobilierul în funcție de ceea ce trebuie să depozitezi, de electrocasnicele necesare și de cum vrei să arate. Dulapurile, insulele sau chiar mesele laterale realizate pe măsură pentru mica ta bucătărie vor fi un mare succes în optimizarea spațiului. Nu uita că aceasta va fi o investiție și nu o cheltuială, așa că la comandă poți proiecta mai bine tot ce trebuie să ai în bucătărie.

Alege mobilier cu multe sertare

Știai că majoritatea bucătăriilor nu au suficiente sertare? Răspunsul este că acestea tind să fie mai scumpe decât dulapurile tradiționale cu uși batante. Totuși, investiția în sertare va fi o schimbare radicală în bucătăria ta pentru că totul este vizibil și mult mai accesibil. Ca sfat: investește și într-un spațiu pentru coșul pentru resturi, astfel încât gunoiul să fie mereu ascuns, dar și ușor accesibil.

Mobilă de bucătărie până în tavan

Dacă ai o bucătărie mică, cu siguranță poți câștiga mult spațiu dacă alegi mobilier de depozitare care ajunge până în tavan. Totuși trebuie să ții cont că aceasta poate funcționa corect dacă spațiul tău are, de exemplu, o iluminare corectă și mobilierul tău are linii simple și neutre. În acest fel vei obține dublu efect de funcționare și design corect deoarece altfel poți genera un efect negativ. Așa că trebuie neapărat să ții cont de aspectele pe care ți le-am prezentat până în acest moment, dar și de restul regulilor pe care ți le vom prezenta în continuare.

Alegerea finisajelor

O regulă de aur este să menții echilibrul vizual al spațiilor tale mici, iar o bucătărie nu face excepție de la această regulă. Pentru asta ar trebui să alegi un mobilier care să nu ofere greutate din punct de vedere al aspectului. În acest caz, ne referim la mobilier tip scandinav, din lemn deschis, în culori neutre și linii simple. Acest lucru te va ajuta astfel încât bucătăria să nu fie asemenea unui muzeu în stil baroc și să te simți înghesuit și stingher. Cu o asemenea bucătărie, dimpotrivă, vei câștiga spațiu și lejeritate, deoarece cel mai mare procent din ceea ce există în bucătărie este mobilierul, așa că va fi ceva ce ar trebui să iei în considerare

Detaliile fac diferența

Vorbim despre acele mici detalii care vor da acea notă specială și vor urmă cu fidelitate stilul locuinței tale. De la feronerie și mânere, ajungând la finisajul general al mobilierului până la culoarea pereților și nuanța jaluzelelor - fiecare detaliu contează. Totul se va completa într-un final, așa că trebuie să alegi dacă este mai bine să ai mobilier cu un anumit tip de mânere, dacă o alegi în culoarea care reprezintă stilul casei tale și dacă decorul pe care îl vei avea se va completa perfect pentru a face din mică ta bucătărie un spațiu extrem de funcțional conceput să se încadreze perfect în stilul locuinței per ansamblu.

Mobilierul joacă un rol vital în spațiile mici și cu atât mai mult dacă este în bucătăria ta, așa că poți pune în practică aceste sfaturi care suntem siguri că te vor face să te bucuri și să experimentezi mai bine funcționalitatea aceste încăperi. Cu ajutorul lucrurilor pe care ți le-am prezentat în acest articol, alegerea și proiectarea bucătăriei tale va fi mai simplă decât crezi. Nu uita să-ți pui și amprenta personală, pentru că oricât de modernă și funcțională ar fi bucătăria ta, aceasta nu are niciun farmec dacă nu exprimă ceva din felul tău de a fi.