Canon uniFLOW Online este soluţia oferită de Canon pentru cererea din piaţă pe acest segment, o soluţie de print&scan management, pe bază de cloud, care va permite companiilor mici şi mijlocii să îşi îmbunătăţească fluxul de lucru, să crească productivitatea în birou şi în afara acestuia, fără a avea nevoie de un server local.

Înainte, companiile erau obligate să cumpere servere, baze de date şi alte tipuri de infrastructură; astăzi, cloud computing le cere clienţilor să se aboneze la un anumit pachet doar pentru perioada în care pachetul respectiv le îndeplineşte nevoile.

Mutarea proceselor de scanare şi imprimare în cloud aduce noi oportunităţi companiilor care îşi pot îmbunătăţi fluxurile de lucru ale birourilor, crescând astfel productivitatea. În special acum, când majoritatea oamenilor lucrează de acasă, se pune întrebarea cum putem face procesul de imprimare şi scanare de acasă să fie la fel de eficient şi integrat în procesele desfăşurate în birou.

Companiile pot urmări costurile de imprimare, scanare şi copiere şi pot obţine rapoarte pentru a putea înţelege în detaliu costurile de procesare a documentelor cu ajutorul imprimantei multifuncţionale.

Canon uniFLOW Online, împreună cu echipamentele multifuncţionale Canon, creşte eficienţa proceselor de scanare ale multifuncţionalelor oferind integrare în diverse destinaţii de stocare în cloud (Box, Dropbox, Evernote, Google Drive, Microsoft OneDrive, Microsoft OneDrive for Business, Microsoft SharePoint Online) şi diferite Document Management Software, ce asigură prelucrarea documentelor cu mare precizie şi comprimarea eficientă a acestora. Fluxurile de lucru de scanare predefinite vor urma utilizatorul la dispozitivele multifuncţionale partajate.

De asemenea, imprimarea din Cloud este posibilă direct de pe dispozitiv: documentele care sunt stocate în destinaţiile de stocare acceptate în cloud pot fi accesate din dispozitivul multifuncţional după autentificare şi pot fi imprimate sau salvate în linia de aşteptare pentru imprimare ulterioară. Vor putea fi imprimate documente în diverse formate. Opţiunea de job preview este disponibilă, iar opţiunile de finisare pot fi modificate direct din multifuncţională înainte de imprimare.

Deşi uniFLOW Online se adresează în principal companiilor care folosesc imprimante Canon, şi dispozitivele altor furnizori pot fi incluse în mediul de imprimare securizat cu ajutorul unor componente hardware suplimentare (opţional).