Practic, noi oamenii ne dorim siguranță și vrem să luăm decizii pentru noi în ceea ce privește câștigul de bani, chiar dacă uneori mai greșim. Dar chiar și atunci când greșim, sentimentul că nu trebuie să dăm socoteală nimănui ne ajută să mergem mai departe, pentru că putem înțelege ce nu am făcut bine, ca să corectăm fără ochi critici care să ne supravegheze orice mișcare, oricât de mică ar fi ea. Nu e ușor să fii propriul tău șef și să manageriezi propriul business, dar nu este nici imposibil!

Cauți o idee de business care să îți aducă profit tot anul? Există și este foarte rentabilă!

Dacă dispui de cateva hectare de teren (cu cât mai multe, cu atât mai bine), care să fie arabile și asupra cărora poți să intervii cu un sistem de irigare performant, atunci este cazul să profiți de acest lucru și să începi o afacere în domeniul floristic, cu sere flori decorative, pe care să le crești și în extrasezon. Pentru a reuși acest lucru, trebuie să construiești sere și / sau solarii care să le adăpostească și care să le ferească de înghețul din timpul iernii. Iată cum să construiești o seră modernă, care să îți aducă bani frumoși din cultivarea florilor decorative:

  • 1) Pregătește minuțios terenul. Acesta trebuie arat, mărunțit și nivelat cât mai bine. Îndepărtarea tuturor resturilor vegetale va facilita dezvoltarea plantelor pe care dorești să le crești. Este un prim pas important pentru reușita succesului în ceea ce te privește. Florile decorative sunt mult mai sensibile și mai pretențioase la sol, decât recoltele de cereale sau legume care sunt crescute în câmp deschis.
  • 2) Construiește o seră solidă și modernă, care să cuprindă următoarele: un sistem de irigații (tu alegi modelul pe care îl dorești) și un sistem de încălzire. Deși sună mult, sistemul de încălzire este chiar benefic pentru flori, care de regulă sunt obișnuite cu temperaturi de +15 / +18 grade Celsius. Sistemul de încălzire va impiedica înghețul, care poate surveni chiar de la nivelul solului (iar dacă rădăcinile plantelor au înghețat, culturile sunt și ele compromise și trebuie înlocuite). În ceea ce privește sera, aceasta trebuie să aibe pereți rezistenți și ficși (construiți pe o structură metalică solidă) și să dispună de câteva ferestre care să se deschidă (chiar și iarna, serele trebuie aerisite, măcar câteva ore pe zi).
  • 3) Alege florile pe care vrei să le cultivi și începe să le plantezi. Florile decorative sunt la mare căutare, atât cele care merg ca flori tăiate sau plantate în grădină, cât și cele la ghiveci au cerere mare pe piață. Poți alege să vinzi butași sau flori tăiate direct către clienți sau poți opta pentru colaborări făcute cu floriști sau cu florării, deoarece acești / acestea vor avea întotdeauna nevoie de un furnizor serios, care să le furnizeze flori proaspete chiar și în toiul iernii.

Serele de flori – o investiție sigură și pe termen lung, care oferă venituri substanțiale!

Serele de flori, deși la o primă vedere par o investiție mare, reprezintă genul de business care îți vor scoate investiția făcută chiar și în timp record, dar acest lucru ține strict de munca și implicarea de care, personal, dai dovadă. Florile, chiar dacă sunt crescute în sere, au nevoie de tratamente de fertilizare sau de tratamente împotriva bolilor și dăunătorilor, atunci când este cazul. Nu trebuie neglijate, chiar dacă au un acoperiș asupra ,,capului’’.

Ce beneficii îți aduce acest business?

  • 1) Venituri mai mari pentru tine, în funcție de timpul, energia și munca pe care decizi să o învestești (trebuie să îți faci reclamă, să câștigi clienți fideli, să legi contracte de parteneriat pe termen lung și așa mai departe).
  • 2) Este o afacere flexibilă, în care poți jongla cu culturile florale (le poți schimba atunci când dorești, căci sunt foarte populare culturile prin rotație și nu doar la florile decorative, ci și la legume).
  • 3) Îți oferă posibilitatea să lucrezi după normele proprii și după un program stabilit de tine.
  • 4) Nu trebuie să dai socoteală nimănui dacă ai greșit. Poți să o iei de la capăt oricând, chiar mai motivat/ă decât ai fost anterior.

În țara noastra, prețurile au explodat. Toate produsele și serviciile s-au scumpit, motiv pentru care tot mai mulți oameni caută să obțină o sursă de venit în plus. Unii caută un al doilea job, alții preferă să meargă pe drumul antreprenoriatului și să își deschidă o afacere pe cont propriu, astfel încât să câștige un ban în plus făcând ce le place. Partea bună este că pot merge în tandem cu un job și cu o afacere proprie, deoarece acesta este cel mai mare farmec al unui business pe care îl deții personal – îți oferă posibilitatea să lucrezi așa cum dorești, când anume dorești și după un set de reguli pe care ți le formezi singur/ă, deci nu pune o presiune în plus pe umerii tăi pentru că nu ai termene limită pe care trebuie să le onorezi. Dacă te întrebi (încă) dacă merită sau nu să îți deschizi o afacere pe cont propriu, atunci trebuie să știi că răspunsul este întotdeauna da la această întrebare! Urmează-ți întotdeauna visul, indiferent care ar fi acesta.