Personal, nu am avut niciodată afinități cu ceea ce înseamnă căsătoria. Provenind din Bucovina, un loc în care oamenii se mândresc că însă se păstrează tradiția, religia a avut un mare impact în viața mea încă din copilărie. Crescută de un tată ateu și o mamă care uneori era mult prea practicantă, m-am poziționat întotdeauna la mijloc și am încercat să ascult ambele păreri. Cu aceeași gândire m-am dus să mă întâlnesc și cu Adriana și Codrin Baciu, cei care au au creat aplicația Cetatea Creștină.

Povestea acestei aplicații a început după ce Adriana și l-a cunoscut pe soțul ei la biserică în România. Fiindcă el locuia în SUA la acel moment, ei au depins de internet pentru a comunica. Ca să omagieze internetul, soțul ei a vrut să ofere și altora prilejul să-și găsească dragostea prin calea algoritmilor. Așa s-a creat, în 2004, un site prin care creștinii ortodocși puteau să se cunoască pentru a întemeia o familie.

„Eu și soțul meu ne-am cunoscut la biserică, dar am reluat discuțiile cu ajutorul internetului. El a preluat rețeta prin care noi ne-am cunoscut: internet și biserica. Soțul meu a vrut să își ajute prietenii mai în vârstă să își găsească o soție. A făcut inițial un site, dar mai apoi fiul meu a reluat ideea și a creat o aplicație, lansată în 2022”, a declarat Adriana Baciu, fondatoarea aplicației Cetatea Creștină.

Citiți mai mult despre ”Tinder-ul ortodox” pe Wall-Street.ro.


Proiectul „Antreprenori” este sustinul de ING Bank, partener de creștere pentru afacerile locale. Într-un context dinamic și încă incert, ING oferă predictibilitate, prin instrumentele financiare potrivite, si sprijină dezvoltarea sustenabilă a afacerilor din România, pentru a ajunge la nivelul următor.