La acel moment era un zvon, sistemul fiind testat câteva persoane din top managementul Facebook. Ieri, însă, a venit în sfârșit confirmarea oficială a faptului că toți utilizatorii Facebook Messenger - opțiunea este disponibilă pe web și în aplicațiile Android și iOS - își pot șterge, de acum, mesajele trimise din greșeală, la beție, la nervi, sau pe care pur și simplu nu vrei să le mai citească destinatarii.

Feature-ul de ștergere a textelor este disponibil atât pentru mesajele individuale, cât și pentru grupuri. După cum spuneam și în noiembrie, ai la dispoziție 10 minute pentru a-ți da seama dacă vrei ca acele cuvinte să mai fie văzute de alte persoane sau îți dorești să le faci dispărute pe vecie.

Pentru a șterge un mesaj trebuie doar să apeși pe el (cele 3 puncte de lângă mesaj) și să selectezi opțiunea ”remove for everyone” (șterge pentru toată lumea). Textul șters va fi înlocuit de o alertă care indică faptul că mesajul a fost șters.

Dacă vrei să fii scutit de pozele de vacanță ale colegilor de birou, de discuții despre politică sau orice alte interese pe care nu le împărtășești poți să selectezi opțiunea ”remove for me” (șterge pentru mine), iar acele mesaje nu vor mai fi vizibile doar în cazul tău (colegii de chat vor putea să le vadă în continuare).