Razer aduce tehnologia de sunet surround THX pentru toate căștile audio. Compania a anunțat azi disponibilitatea Razer THX Spatial Audio App pentru Windows 10. Noua aplicație oferă sunet surround 7.1 prin intermediul unor boxe virtuale ce pot fi ajustate pentru un sunet pozițional superior.

Astfel, Razer THX Spatial Audio App îmbunătățește experiența de gaming , putând fi folosit cu toate tipurile de căști, oferindu-le jucătorilor cea mai bună experiență surround, indiferent dacă utilizează o conexiune jack de 3.5mm, Bluetooth sau USB.

Din păcate, aplicația nu este gratuită și costă 12,49 de euro pentru upgrade de la 7.1 surround și 24,99 de euro pentru pachetul standard. Dacă ești curios poți să testezi serviciul pe gratis aici.

Razer THX Spatial Audio App pentru Windows 10 a fost proiectată să funcționeze cu toate brandurile de căști, făcând disponibilă experiența THX Spatial Audio pentru cât mai mulți utilizatori cu putință. Compatibil cu tipurile de conexiune de 3.5mm, USB și Bluetooth, acum toți utilizatorii au posibilitatea de a-și îmbunătăți experiența audio stereo, dar și sunetul virtual 5.1 sau 7.1, utilizând Razer THX Spatial Audio App.

Razer THX Spatial Audio App se instalează împreună cu un widget ce poate fi accesat prin intermediul Windows Game Bar pentru Windows 10 (combinația de taste Win + G) și care oferă acces rapid la funcțiile de bază precum schimbările setărilor de egalizator în timp real.

În mod obișnuit, sistemele de sunet surround necesită o sursă audio optimizată pentru o configurație multi-speaker, însă motorul de procesare audio THX este capabil să producă un câmp auditiv larg, cu o poziționare veridică a sunetelor în spațiul auditiv, chiar dacă este utilizată o sursă cu doar două canale.

Indiferent dacă este utilizată o sursă stereo, 5.1 sau 7.1, procesarea THX combinată cu sistemul unic de poziționare a difuzoarelor virtuale oferă ca rezultat un sunet 3D ce este perceput instinctiv ca fiind natural, aducând astfel jocurile la viață.

Orice gamer este de acord cu faptul că localizarea precisă a oponentului reprezintă diferența dintre a câștiga și a pierde. Cu aplicația Razer THX Spatial Audio, jucătorii pot identifica rapid poziția adversarilor bazându-se exclusiv pe zgomotele pe care aceștia le produc în joc, iar acesta este un avantaj competitiv major.

Grație anilor de experiență în modelarea 3D a sunetului, THX a realizat faptul că fiecare persoană aude în mod diferit și are propriile preferințe în ceea ce privește sunetul: volumul, frecvențele și direcția sunetului sunt experimentate diferit de fiecare individ. Pentru a oferi o experiență completă de ascultare, aplicația Razer THX Spatial Audio include o suită bogată de opțiuni de personalizare. Printre ele se numără poziționarea difuzoarelor virtuale, ajustarea distanțelor și a volumului, aceste aspecte permițându-le fiecărui utilizator să modifice experiența surround după propriile preferințe auditive.

Mai mult, utilizatorii pot personaliza sunetul oricărui joc și a oricărei aplicații media, astfel încât să reproducă exact condițiile în care creatorii conținutului respectiv au dorit ca acesta să fie ascultat. Utilizând secțiunea Equalizer din aplicația Razer THX Spatial Audio, utilizatorii pot alege dintr-o varietate de setări predefinite denumite THX Tuned Presets, sau pot crea, modifica și salva propriile configurații ale egalizatorului pentru o experiență de ascultare perfectă, personalizată. Atunci când utilizatorul dorește să se joace, motorul audio THX îi va furniza sunet pozițional care îl va ajuta să câștige, iar când acesta dorește să se relaxeze ascultând muzică, nu trebuie decât să schimbe profilul de sunet din aplicația Razer THX Spatial Audio, iar aceasta îi va oferi o experiență plină și captivantă, care-l va face să creadă că se află pe scenă, între artiștii preferați.