Cei de la Nvidia au lansat oficial serviciul de streaming GeForce Now prin care poți să te joci titluri de PC pe un telefon, tabletă sau pe un laptop puțin performant. Totuși, ai nevoie de o conexiune bună la internet. Din fericire, nu ducem lipsă de așa ceva în România.

GeForce Now ți-ar putea suna cunoscut dacă ai auzit de Google Stadia, Sony PlayStation Now sau de xCloud de la Microsoft. Toate aceste servicii funcționează similar: te lasă să te joci ce vrei pe mai multe dispozitive și nu ai nevoie de un hardware puternic pentru că jocurile sunt procesate în cloud și-ți sunt livrate pe internet, ca și cum ai vedea un clip pe YouTube.

Nvidia GeForce Now te lasă să te joci titlurile pe care le deții deja (pe Steam, Epic Games, Battle.net sau Uplay) de oriunde ai internet și pe mai multe dispozitive. Trebuie să-ți faci cont, descarci software-ul apoi alegi jocul pe care-l vrei, te autentifici (pentru a verifica dacă l-ai cumpărat) și apoi ești liber să te joci. GeForce Now se afla de ceva vreme în fază de beta, iar acum s-a lansat oficial.

Există o versiune gratuită care-ți permite să te joci o oră și o versiune pe bani (abonament lunar de 5 euro) unde ai acces nelimitat. Ai nevoie de o conexiune la internet de 15 Mbps-30 Mbps pentru streaming 1080p la 60 fps și 50 Mbps pentru cea mai bună experiență. Nu există opțiuni pentru joc la rezoluție 4K sau 1080p la 120 de fps.

Compania are nouă centre de date în SUA și șase în Europa. Am putut testa serviciul pe telefon și Assassin's Creed Odyssey a rulat decent, dar mă avertiza că nu am o conexiune foarte bună (asta și datorită faptului că nu există centre de servere în Europa de Est).