”Pentru un femtech local e nevoie de timpul și încrederea fondatorilor în propria idee”

Tiberiu Ștefan este investment manager la Cleverage VC, fondul care oferă sprijin celor care au nevoie să crească. Aleg să investească în companii care dezvoltă produse și soluții inovatoare, care le depășesc pe cele tradiționale și care vor fi esențiale pentru viitorul tehnologiei sănătății.

Sunt interesați să facă investiții seed între 200.000 de euro și 500.000 de euro, dar sunt deschiși să investească și pre-seed de până la 200.000 de euro sau chiar investiții din seria A, între 500.000 și 700.000 de euro.

Membrii fondatori ai Cleverage sunt unii dintre cei mai celebri antreprenori din IT și din domeniul sănătății din regiune și sunt dedicați să dezvolte domeniul complet al asistenței medicale.


Tiberiu despre femtech:

Considerăm că potențialul pentru sectorul de femtech la nivel European este foarte mare și ne așteptăm ca numărul startupurilor care adresează nevoi de sănătate pentru femei, în special în zona de menopauză și infertilitate, să crească semnificativ în perioada următoare. Ne bucurăm că și antreprenori români încep să aducă în piață produse ce adresează această nișă, chiar dacă numărul este redus la acest moment.

Ca și teză de investiții, Cleverage se axează pe verticala de healthtech, iar noi rămânem foarte entuziaști să cunoaștem antreprenori care sunt focusați pe o anumită nișă, precum soluții specifice pentru segmentul de femtech.

În prezent, în healthtech, pe plan local trendurile sunt similare cu ce se întâmplă la nivel regional, dar si global. Vedem foarte multă activitate în zona de Inteligență Artificială și Machine Learning care va revoluționa procesul de diagnostic. De asemenea suntem încrezători că soluțiile de Medicina Personalizată vor dezvolta tratamente moderne mult mai eficiente care să răspundă nevoilor unice ale fiecărui pacient.

Pentru dezvoltarea pieței de femtech locale, probabil singurele resurse de care este nevoie momentan sunt timpul și încrederea fondatorilor în propria idee. În România, ecosistemul de startup-uri este unul tânăr, în plină dezvoltare cu foarte mult potențial. Mai mult decât atât, avem un număr impresionant de femei în rol de antreprenor care au lansat sau urmează să lanseze startup-urile lor în zona de healthtech. Suntem convinși că pe măsură ce această verticală se dezvoltă, vom începe să vedem soluții specifice sănătății feminine.