Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a explicat la Wall-Street 360 că Guvernul vrea să schimbe modalitatea de finanțare pentru incubatoarele de afaceri, pentru a include și actualele hub-uri și spații de coworking.

„La cum este creionat proiectul pentru incubatoare în prezent, nu susține incubatoarele existente. Dar încercăm să schimbăm cheile acestui program, astfel încât să fie eligibile spațiile de coworking, hub-urile și incubatoarele care deja performează din punct de vedere economic pe o piață competitivă. Ar trebui să se adreseze și lor aceste programe. Vom implementa proiectul pentru a fi și ei eligibili“, a spus Vrinceanu.

„Noi avem un program dedicat incubatoarelor de afaceri. Acest Guvern va creiona bugetul pentru anul viitor. Orice feedback de la mediul privat ne va fi util să conturăm programele anului 2017. În prezent nu avem un program sănătos pentru internaționalizarea business-urilor românești. Lucrăm la o hartă, o analiză asupra ecosistemului de antreprenoriat tech din Romania”, a mai spus secretarul de stat.