O noutate în această gamă este lansarea globală a mașinii de spălat și uscătorului Bespoke AI, precum și a pachetului de bucătărie Bespoke.

Pentru piața europeană, acest pachet care va fi lansat în luna septembrie include noile cuptoarele Bespoke, susținute de inteligența artificială.

Noul cuptor Bespoke oferă funcții conectate prin aplicația SmartThings, ceea ce face gătitul mai simplu și mai eficient, cu rezultate delicioase:

  • Funcția AI Pro Cooking poate recunoaște ingrediente și optimiza setările în funcție de ele și monitorizează preparatele în așa fel încât să nu fie insuficient gătite sau prea gătite.
  • Funcția Dual Cook Steam permite utilizatorilor să pregătească mâncăruri sănătoase la aburi sau gătite la cuptor, folosind setări diferite în același timp.
  • Funcția Sense-to-Open permite deschiderea ușii cuptorului cu doar o atingere, asigurând un design elegant și minimal, cu o ușă plată, fără mâner.

Celelalte electrocasnice din pachet, mașina de spălat vase și plita cu inducție vor fi disponibile în a doua jumătate a anului.

Gama se extinde și cu o serie noua de mașini de spălat și uscătoare Bespoke, disponibile pe piața din Europa din luna iulie.

  • Funcția AI OptiWash optimizează fiecare spălare folosind cantitatea de apă și detergent adecvată pentru a curăța în profunzime hainele.
  • Sistemul Auto Dispense este o soluție simplă care permite dozarea automată a detergentului.

Uscătorul Bespoke asigură, cu funcția avansată AI Optimal Dry, monitorizarea continuă a conținutului de apă din haine prin intermediul unui senzor inteligent care își optimizează algoritmul pentru o uscare completă. De asemenea, permite controlul automat al timpului și temperaturii programului pentru a proteja hainele de supraîncălzire. În plus:

  • Advanced Moisture Sensor, senzorul avansat de umiditate, detectează modificări ale nivelului de umiditate pentru a regla temperatura și durata de uscare pentru maximizarea eficienței.
  • Funcția Smart Dial asigură o experiență personalizată, prin recunoașterea setărilor de spălare și uscare utilizate frecvent de utilizatori.

Noile mașini de spălat și uscătoare Bespoke AI au fost concepute pentru a fi utilizate împreună. Prin folosirea funcțiilor Super Speed Washer și Super Speed Dry, utilizatorii pot spăla, usca și pregăti hainele de purtat într-o oră.

Pe piața europeană, noile mașini de spălat și uscătoare vor avea incluse și cele mai noi funcții de economisire de energie și eco-conștiente precum AI Ecobubble, AI Wash și SpaceMax.

În cadrul evenimentului, Samsung evidențiază și acțiunile concrete pe care compania le-a implementat pentru a asigura o evoluție a produselor inclusiv din punct de vedere al design-ului și experiențe personalizate, precum concursuri de design sau proiecte speciale cu diverși artiști. Un astfel de concurs global este #BespokeDesignedByYou, organizat în 2021 în Singapore și în Emiratele Arabe Unite în 2022.

Pentru unul dintre proiectele speciale de design, Samsung a colaborat cu artiști celebri, printre care Thibaud Hérem, Andy Rementer și Alex Proba. În cadrul acestui proiect au fost create modele de panouri frigorifice Bespoke în ediție limitată, având ca sursă de inspirație simboluri semnificative din punct de vedere cultural, cum ar fi stelele și dungile steagului SUA sau steagul Union Jack al Regatului Unit.

Sustenabilitate de la început până la sfârșit

Protejarea mediului este de mult timp esența design-ului de produse Samsung. Cele mai recente electrocasnice Bespoke nu sunt o excepție, ele au fost gândite pentru a asigura un ciclu de viață sustenabil al produsului de la început până la sfârșit.

Aparatele Bespoke de la Samsung sunt construite pentru a fi cât mai eficiente și mai ecologice posibil. Începând cu producția, de exemplu, Samsung se străduiește să prevină contaminarea solului prin minimizarea deșeurilor generate din fabrici, inclusiv fragmente de sticlă. În acest sens, Samsung reciclează inclusiv materiale lichide, cum ar fi uleiul rezidual și vopseaua în combustibil, astfel încât acestea să poată fi utilizate mai târziu. De altfel, unitățile de producție Samsung din Coreea pentru aparatele digitale au atins o rată de reciclare a deșeurilor industriale de 93% în 2019, care a crescut la 98% în 2021. Samsung va continua să crească rata de reciclare și în viitor.

În ceea ce privește livrarea produselor, Samsung reduce dependența excesivă de resursele naturale prin utilizarea cutiilor de ambalaje ecologice pe care consumatorii le pot reutiliza acasă. Mai mult, Samsung oferă manuale digitale prin coduri QR, care reduc numărul de manualele de hârtie.

Toate aparatele Samsung sunt construite pentru a rămâne sustenabile pe tot parcursul utilizării. Spre exemplu, frigiderele Samsung folosesc un compresor Digital Inverter avansat, în timp ce mașinile de spălat au tehnologie AI Ecobubble. Cu astfel de tehnologii inovatoare, Samsung a reușit să reducă consumul de energie cu 67% pentru combinele frigorifice(compartimentul de răcire este plasat deasupra compartimentului de congelare) din 2000, până în 2020 și cu 53% pentru mașina de spălat cu tambur din 2011, până în 2020.

Serviciul SmartThings Energy poate ajuta, de asemenea, utilizatorii să economisească energie, dar și să își creeze obiceiuri sustenabile acasă prin oprirea dispozitivelor atunci când nu sunt utilizate, precum și prin ajustarea jaluzelelor și a aparatelor de aer condiționat.

Din luna iulie, Samsung oferă pentru electrocasnice o garanție de 20 de ani, cea mai lungă astfel de garanție asigurată de Samsung în Europa și SUA pentru componente cheie ale aparatelor, cum ar fi motoarele și compresoare Digital Inverter ale produselor Bespoke. În plus, datorită design-urilor modulare Bespoke, utilizatorii pot personaliza designul electrocanicelor atunci când vor o schimbare, în loc să achiziționeze altele noi.

Produsele Samsung sunt concepute pentru a fi flexibile, durabile și eficiente, având un ciclu de viață mult mai mare, reducând în același timp deșeurile. Aceste eforturi reflectă modul în care Samsung ajută la crearea unui viitor mai durabil.