Kids in Tech este programul național care își propune să revoluționeze educația copiilor în domeniul programării și să le contureze ABC-ul necesar în tehnologie, încă din primii ani de școală.

Proiectul este lansat de Adfaber, un ONG care are drept misiune să ajute copiii, oferindu-le acces la cursuri de programare gratuite, în fiecare școală și liceu din România. Procedeul este unul simplu: orice copil poate să acceseze online informațiile de pe cursuri.kidsintech.ro prin profesorul său, care trebuie să își înscrie elevii în cadrul cursurilor gratuite de programare.

Platforma a apărut în contextul în care viitorul este sub semnul tehnologiei și are drept scop de a ajuta copiii să-și descopere pasiunea pentru domeniul menționat și să-i încurajeze să urmeze o carieră, dacă își doresc acest lucru.

Kids in Tech - cursuri de programare gratuite

”Kids in Tech este primul pas către o educație de precizie, către a învăța un copil în funcție de timpul pe care îl are, atunci când el are disponibilitatea să învețe. Numărăm deja peste 300 de cluburi și 5.000 de elevi care învață programare gratuit. Cursurile noastre sunt mult mai personale, mizăm pe o abordare în care practic predăm individual copiilor partea de programare. Avem în plan dezvoltarea multor altor cursuri și, de asemenea, ne dublăm implicarea și prin organizarea de workshop-uri în școli. Și, dacă până acum, cursurile noastre veneau în întâmpinarea elevilor prin intermediul unui grup de Facebook, lansarea platformei este evoluția firească spre acea educație de precizie, despre care spuneam că mi se pare atât de importantă. Cu ajutorul și implicarea Raytheon, partenerul nostru pentru al doilea an consecutiv, am implementat acest plan de a oferi studenților și profesorilor acces la cursuri de tehnologie care completează curicula națională și care pot fi folosite în procesul de predare la clasă", a declarat Alin Chiriac, fondator Adfaber.

Kids in Tech este un program desfășurat, în ultimii trei ani, de Adfaber, un ONG care își propune să ofere copiilor din România acces la cursuri de programare gratuite. Adfaber își propune să dezvolte comunitățile cu ajutorul tehnologiei și să-i învețe pe oameni cum să folosească tehnologia pentru o viață mai bună.

“Susținerea profesorilor și atragerea cât mai multor copii spre cariere precum securitatea cibernetică sau știința computerelor sunt extrem de valoroase pentru creșterea economiei din România”, a spus Sam Sullivan, Community Relations Manager la Raytheon. “Lansarea programului Kids in Tech oferă acces comunității la dezvoltarea abilităților tehnice și la educație interactivă, acestea fiind necesare pentru a urma cariere în știință, tehnologie, inginerie sau matematică (STEM).