Asociația E-Civis, creată de Ana-Maria Stancu, cofondatorul Bucharest Robots, un business finanțat prin programul Start-Up Nation, a deschis înscrierile pentru Girls Summer School prin care oferă cursuri gratuite de robotică fetelor cu vârsta între 8 și 12 ani.

”Vom organiza 2 astfel de evenimente – unul în perioada 15 – 19 iulie - și unul în perioada 19-23 august”, spun reprezentanții asociației.

Cursurile se vor desfășura la RoboHub (Mihai Eminescu 19-21, etaj 5, sector 1) în intervalul 9:30 – 12:30.

Pe parcursul unei săptămâni, elevele vor afla despre noile tehnologii și cum vor schimba acestea piața muncii, vor învăța bazele programării și roboticii și se vor distra cu Ozoboți, Micro:Biti, Minecraft for Education, RPA (Robotic Process Automation) și vor face cunoștință cu roboții umanoizi N33-COO, 3-L3-NA si 3-5CU.

Cursurile se adresează fetelor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani și sunt gratuite, în limita locurilor disponibile (14 fete/curs).

Pentru înscrieri trebuie să completați acest formular.

Deschiderea RoboHub face parte din proiectul Everyone Digital, dezvoltat în cadrul programului Alt Viitor, organizat de Microsoft (Alt Viitor va susține dezvoltarea de competențe digitale, prin activități de programare, pentru peste 11.000 de elevi care vor fi direct implicați în proiectele desfășurate de ONG-urile partenere Microsoft în cadrul acestui program pentru care compania a dedicat 1 milion de dolari).

E-Civis își propune să asigure accesul egal la tehnologie pentru toți copiii și tinerii, concentrându-se pe zone sărace din sudul țării, dar adresându-se și copiilor din București ale căror familii nu își permit un curs de robotică sau programare.