Programul are un format online și se desfășoară pe durata a 12 luni. Scopul programului este formarea unui grup de lucru online pentru ca administratorii de sisteme împreuna cu mentorii specialiști în securitate cibernetica să parcurgă timp de un an o etapă de învățare teoretică și implementare practică a soluțiilor tehnice care securizează infrastructurile.

Programul de securitate cibernetică este deschis tuturor administratorilor IT din țară, care au 18+ ani și care administrează în prezent o infrastructură IT care include cel puțin 5 servicii IT. Prima lună a programului este gratuită, oferită în parteneriat cu Cert-RO, ulterior programul implicând un cost de 100 EUR anual (taxa anuală de membru comunitate). Mai multe detalii despre condițiile de participare sunt incluse pe site-ul Digital Nation.

”Încurajam administratorii IT să nu rămână singuri în misiunea lor de a avea grijă de infrastructurile tehnice. Știm că situația nu e niciodată ideală, versiunile poate nu sunt tot timpul la zi, bugetul parcă nu ajunge și telefonul sună continuu cu diverse probleme. Însă, dacă lucrăm coordonat, dacă facem schimb de experiență, dezbatem soluții într-un cadru mai familiar și mai aplicat, o să putem ușor ușor să creștem nivelul de siguranță și de disponibilitate a serviciilor deservite de infrastructurile noastre.”

Aproximativ 100 de locuri sunt disponibile în cursul online Cybersecurity al Digital Nation, înscrierile fiind deschise până pe 10 noiembrie. Programul va dezvolta capabilități practice noi în rândul participanților, funcționând ca un task-force aplicat pe parcursul unui an de zile. Inițiativă națională, programul este deschis administratorilor de sistem din toate industriile, având ca obiectiv creșterea nivelului securității infrastructurilor din țară, unde noile cunoștințe vor fi aplicate.

Programul cybersecurity al Digital Nation, care recrutează în prezent aplicanți, este susținut de CERT-RO. Misiunea programului este de ajuta specialiștii din domeniu către securizarea infrastructurilor din țară.

Programele de învățare Digital Nation, generația 2018-2019, vor începe în data de 15 noiembrie. Disciplinele de predare cu care Digital Nation îi pregătește pe aplicanți sunt din sfera programării, a securității cibernetice, a arhitecturilor de sistem, a designului web și a marketingului digital. Pentru a aplica la programele educaționale online Digital Nation vizitează site-ul comunității, citește despre metodologia de predare RDEM și aplică la specializarea dorită.

Digital Nation, cunoscută până anul acesta sub numele de DevAcademy, a început pe 10 septembrie înscrierile la programe educaționale în format online, în arii de programare, cloud și cybersecurity, graphic design și social media marketing.

Educație și incubare

Organizația are 3 componente interconectate: componenta de comunitate socială online, componenta de educație de performanță și etapa de incubare.

Disciplinele de predare cu care Digital Nation îi așteaptă anul acesta pe aplicanți sunt din sfera programării (Frontend, Backend, Programare Mobile Android și Mobile iOS), a securității cibernetice(CyberSecurity), a arhitecturilor de sistem (Cloud & SysOps), a designului web (UX Graphic Design) și a marketingului digital(Advanced Social Media Marketing).

Programele educaționale se defășoară pe o durată de 12 luni și au loc digital, din fața calculatorului propriu, pentru a facilita și dezvoltarea acelora care sunt deja în câmpul profesional sau urmează în prezent un ciclu de educație superior.

În comunitate sunt invitați să aplice oameni între 19 și 40 de ani, care au deja competențe de bază pe disciplina pentru care aplică sau au cunoștințe premergătoare în domenii conexe. Toți cei înscriși vor urma un proces de selecție, care va avea loc tot online, iar în urma selecției aproximativ 1.000 de membri vor fi invitați în cele 8 track-uri digitale.

Organizatorii vor percepe o taxă anuală simbolică de 100 de europentru cei acceptați în comunitate și oferă metodologia proprietară Digital Nation care asigură progresul, motivația participanților și continuitatea procesului de educație într-un mod inovativ și performant.

După finalizarea celor 12 luni de învățare, participanții au opțiunea de a rămâne în etapa de Incubare a proiectului, având șansa să lucreze și să creeze prototipuri de tehnologie, colaborări cu companii pe proiecte practice și echipe startup-uri care se pregătesc pentru concursuri și finanțări.