Un hacker alb, care lucrează pentru a opri amenințările cibernetice create de hackerii care vor să câștige ceva (bani, informații, faimă) de pe urma activității noastre în mediul online, trebuie să dispună de aceleași cunoștințe pe care le are cel din urmă.

Diferența este dată de faptul că, pe când hackerul etic alege să lucreze cu organizații pentru a proteja datele din online, un infractor cibernetic își dorește doar să facă rău.

Ca să ajungi să gândești ca un hacker ai putea urma o serie de cursuri care te pot transforma într-un supererou în mediul digital.

De obicei, cursurile din domeniul securității online sunt foarte costisitoare, cei care doresc să le urmeze fiind nevoiți să scoată din buzunare mii de dolari.

Pe Android Authority am găsit o ofertă pentru un pechet de cursuri din domeniul securității cibernetice pe care le poți achiziționa pentru cam cât ai da pe o seară în oraș: 39 de dolari.

În acest pachet, denumit 2019 Ethical Hacker Bundle, sunt 10 cursuri cu o durată de 180 de ore. Urmând acest training vei ajunge să recunoști și să previi atacuri cibernetice înainte ca ele să cauzeze pierderi materiale sau chiar ale vieții (hackerii nu se dau în lături de la atacuri care vizează elementele tech din fabrici, spitale, orice instituție sau firmă care are acces la internet fiind o posibilă victimă).

Tot din acest pachet de cursuri vei învăța cum să faci penetration testing (pen testing este un excercițiu prin care poți identifica slăbiciunile unei organizații din punct de vedere al securității online), cum să investighezi activitățile de cybercrime, care sunt oportunitățile de a realiza atacuri cibernetice dar și de a te apăra folosind Python.

Urmând cursurile din acest bundle vei avea informațiile necesare și pentru a urma 3 examene de certificare, următorul pas putând fi chiar un salariu cu foarte multe zerouri.

Pachetul de cursuri 2019 Ethical Hacker Bundle

  • Ethical Hacker Training ($2.000)
  • Cyber Threat Intelligence Analyst ($100)
  • Advanced Persistent Threat Analyst ($100)
  • Computer Hacker & Forensic Investigator Training ($100)
  • CompTIA A+ Certification Prep ($100)
  • CompTIA Security+ Certification Prep ($100)
  • CompTIA Network+ Certification Prep ($100)
  • Security Analyst Training ($100)
  • Ethical Hacker Bootcamp ($2.083)
  • Ethical Hacking With Python ($100)

Valoarea totală a acestui pachet de cursuri care te pot transforma într-un supererou cyber este de aproape 4.900 de dolari, însă puteți achiziționa cursurile la un preț de numai 39 de dolari.