Se pare că și Bill Gates este fanul acestor platforme de învățare rapidă care pun la dispoziție o varietate de cursuri pe care le putem urma pentru a ne perfecționa într-un anumit domeniu, sau doar pentru a înțelege mai bine și a ne crea o bază de pornire într-un domeniu nou. Iată care sunt platformele preferate de cofondatorul Microsoft.

Khan Academy

Cursurile pot accesate de oriunde din lume și sunt gratuite. Printre materiile și subiectele pe care le poți învăța accesând această platformă se numără matematica, economie&finanțe, informatica, arta, științele umaniste.

Code.org

Cofondator al unei companii software, este și normal ca Gates să fie extrem de pasionat de programare. De altfel, consideră că toată lumea ar trebui să încerce să învețe să scrie cod, măcar la un nivel elementar, pentru că programarea ne ajută să ”gândim abstract și să rezolvăm probleme concrete”.

Așa că, pe lista sa de recomandări se află Code.org, o platformă pe care sunt disponible cursuri de programare pentru orice limbaj v-ați dori să aprofundați. Dacă nu aveți timp să urmați un curs în întregime, Code.org oferă și tutoriale de o oră destinate tuturor categoriilor de vârstă.

The Teaching Company

Și această platformă oferă o varitate de cursuri (istorie, matematică, filosofie, muzică, religie, literatură, științe) pentru cei care își doresc să învețe în permanență. Sunt disponibile mai multe formate de cursuri, inclusiv video sau audio, iar partea bună este că aici nu sunt teme pe care ar trebui să le rezolvi.

Big History Project

Această platformă îi place atât de mult lui Gates încât a și finanțat-o. Big History Project este, așa cum îi spune numele, un proiect realizat în comun de profesori, elevi, oameni de știință, și oferă o abordare multi-disciplinară a învățământului. Pe lista de topicuri se află Universul, sistemul solar și Pământul, oamenii, viața, viitorul.

Dacă vrei să afli mai multe și despre platforma Udemy, care a fost lansată oficial și în România, citește un interviu cu Ciprian Harabagiu, Country Manager-ul platformei, despre planurile Udemy și despre dezvoltarea cursurilor locale.