Astfel, deciziile mai controversate ar urma să rămână în seama unui consiliu la care să ajungă apelurile privind conținutul care a fost raportat de utilizatori, scrie TechCrunch. În esență, acest consiliu ar funcționa oarecum ca o ”Curte Supremă” a Facebook.

Recent, oficialii Facebook au dat publicității și un document în care explică pe larg modul în care au funcționa acest board și cum va fi structurat.

Potrivit celor de la Facebook, acest consiliu nu va fi primul for decizional, și nici măcar al doilea, în ceea ce privește conținutul raportat ca neadecvat pe Facebook. În schimb, la fel ca și până acum, în momentul în care un utilizator raportează conținutul de pe platformă, primele două apeluri vor pica tot în sarcina sistemelor internet de review ale Facebook. Însă, în momentul în care un utilizator nu este satisfăcut de decizia luată, acest caz poate fi transferat mai departe către această ”Curte Supremă a Facebook”.

După cum spuneam, recent oficialii Facebook au dat publicității un document în care explică modul în care va funcționa acest consiliu și cine va face parte din el. Aflăm, așadar, faptul că board-ul va include persoane cu ”expertiză pe partea de conținut, privacy, drepturile omului, jurnalism, securitate și alte discipline relevante”. În total, circa 40 de membri, care vor fi aleși de Facebook după ce compania va anunța în mod oficial calificările necesare pentru alăturărea în această ”Curte Supremă”.

Draft Charter Oversight Boa... by on Scribd