Lista cu prețurile cerute de hackerii care vor să-și piardă urma pe Dark Web a fost compilată după ce specialiștii Armor au vizitat mai multe piețe virtuale cunoscute de pe ”internetul întunecat”. Iar din cercetare se vede faptul că prețurile au crescut comparativ cu anii anteriori.

Astfel, dacă ești în căutarea unor hackeri care să poată să infecteze calculatoarele dușmanilor, e cazul să știi că tarifele pornesc de la 10 dolari pe oră și ajung la 200 de dolari pe zi. Dacă ai suficient de mulți bani și vrei să ”cumperi” softul pentru un atac pe temen lung, costurile variază între 500 și 1.200 de dolari pentru un atac susținut pe perioada unei săptămâni.

La vânzare sunt și botneți bancari (750 de euro/lună), kit-uri de exploituri (1.400 de dolari/lună), exploituri de Wordpress (100 de dolari), skimmere ATM – acele dispozitive aplicate pe bancomate cu scopul a clona cardurile de credit – (1.500 de dolari), dar și tutoriale de hacking (50 de dolari).

În continuare, unul dintre cele mai des întâlnite bunuri de vânzare pe Dark Web sunt informațiile de pe carduri – acestea sunt organizate și vândute în funcție de țara de proveniență a victimei.

Informațiile de pe cardurile de credit sunt mai ieftine, în timp ce datele complete ale unui posesor de card, necesare pentru a clona carduri, au un preț aproape dublu, de cele mai multe ori.

Pe Dark Web se mai mai poate cumpăra acces la conturi bancare compromise, iar costurile variază în funcție de câți bani mai sunt în acele conturi. Ca să aibă acces la aceste conturi, hackerii folosesc troieni bancari pentru a iniția tranzacții frauduloase. Profitul hackerilor vine și din revânzarea produselor pe care le cumpără cu banii victimelor.

După cum scriam într-un material mai amplu, pe piețele virtuale din Dark Web se vând și se cumpără și acte de identitate, permise de conducere, rețete pentru medicamente, droguri sau vize de ședere în State. Costurile lor variază de la 37,95 de euro pentru un pașaport/carte de identitate/permis de conducere în Germania, la 600 de dolari pentru un astfel de document în China, sau 2000 de dolari pentru un green card/permis de conducere/asigurare în Statele Unite.

Potrivit raportului Armor, doar la nivelul Statelor Unite pierderile de pe urma atacurilor informatice se ridică la 1,3 miliarde de dolari.

Puteți consulta întregul raport mai jos și nu uitați că puteți citi pe larg despre experimentul nostru în care am făcut o incursiune în Dark Web la acest link.

BlackMarket by Oana Cosman on Scribd