Antreprenorii care au renunțat la joburi pentru a-și fonda o firmă sunt o mână de curajoși. Mulți angajați se tem să își dea demisia sau se gândesc că nu au timp să se dedice proiectului lor. Acest lucru pune o barieră clară în fața unui drum antreprenor. Dar în lumea aceasta modernă, dacă ești destul de pregătit, îți vei găsi un loc de muncă mereu. Așa că am găsit câteva motive pentru care să nu te bazezi pe un job stabil, de la 9 la 17.

Am găsit pe entrepreneur.com câteva motive pentru care o slujbă nu ar fi cea mai bună alegere. Chiar dacă visul multora după facultate e să găsească un loc bine plătit care să le asigure stabilitatea financiară, antreprenoriatul ar putea fi o opțiune, mai ales dacă ești pregătit și hotărât. Iată motivele.

Un job nu e tot timpul sigur. De multe ori companiile fac schimbări, iar mulți oameni sunt forțați să ia joburi mai prost plătite sau mai puțin interesante doar pentru a-și asigura traiul. Riscul există și la o corporație, chiar dacă nu pare, așa că nu te gândi că antreprenoriatul e un drum de care trebuie să te sperii.

Nu câștigi foarte multă experiență, de fapt. În funcție de rolul tău în companie, toate cunoștințele tale vor fi dedicate unui singur lucru de care trebuie să ai grijă. Astfel, te vei specializa în acel lucru, dar îți vei limita alte posibilități. Cu cât stai mai mult făcând același lucru, cu atât șansele de schimbare sunt mai mici.

Nu te gândi că vei munci până la bătrânețe într-o companie. Puțini din generația Milennials au oricum acest gând, dar oricum puține companii mai țin angajații cu zecile de ani. Mai ales în domeniul tehnologiei, unde lucrurile sunt în continuă schimbare, trebuie să fii motivat și la curent cu ultimele evoluții. Altfel, rămâi în urmă și ești un angajat dispensabil. De ce să nu riști un pic?

Înveți mai încet să fii un lider. Evident că poți crește și într-o companie pe care nu ai fondat-o tu. Știm destule companii cu o cultură care încurajează angajații să-și ia responsabilități și să fie adevărați intraprenori. Dar dacă simți că un job nu te lasă să fii lider sau să crești, că ești dominat de un șef sau altul, mai bine renunță și folosește-ți potențialul.