XPS 13 Plus este proiectat pentru a fi minimalist și modern. Tastatura, dispunerea funcțiilor, touch pad-ul și suportul pentru palmă oferă un aspect curat, completat de marginile curbate și confortabile de la un capăt la altul. Proiectată cu taste mai mari (cunoscute și sub denumirea de zero-lattice), tastatura este confortabilă și eficientă. Rândul superior al tastaturii este acum mai curat, datorită unor butoane tactile capacitive (un fel de touchbar de la Mac) care vă permite să comutați cu ușurință între tastele media și cele funcționale. Trackpad-ul tradițional a fost înlocuit cu un touchpad din sticlă, care oferă răspunsuri haptice la atingere.

Dell XPS 13 Plus este primul XPS 13 proiectat pentru un procesor Intel Core de a 12-a generație de 28 W (față de 15 W la generația anterioară), susținut de ventilatoare mai mari care asigură un flux de aer cu 55% mai bun fără a crește zgomotul sau temperatura. Dell XPS 13 Plus are o grosime de 15,2 mm și cântărește 1,24 de kilograme

Rezoluția ecranului poate fi de până la 4K, iar display-ul OLED (va fi disponibilă și o versiune cu LCD) vine cu Eyesafe care reduce lumina albastră dăunătoare. Ecranul InfinityEdge continuă să ofere o experiență de vizualizare practic fără ramă. Dell a redus numărul de straturi din ecran pentru a îmbunătăți claritatea și a reduce greutatea. Pentru entertainment, Dell a introdus și patru difuzoare pe XPS 13 Plus.

De asemenea, este primul XPS fabricat folosind surse de energie regenerabilă hidroenergetică, reducând semnificativ amprenta de carbon a aluminiului și este 100% reciclabil, astfel încât poate fi reutilizat în noi PC-uri, îndeplinind obiectivele Dell pentru 2030.

XPS 13 Plus va fi disponibil la nivel mondial în primăvara anului 2022, cu Windows 11 sau Ubuntu 20.04 Developer Edition. Prețurile vor fi confirmate mai aproape de data de livrare.