Câștigătorii primei ediții a DemoDay #1 ADRVest Accel au fost:

Locul 1Carbon Twin - o platformă de tip one-stop, dedicată reducerii impactului schimbărilor climatice, un start-up climate-tech care oferă soluții inovatoare de monitorizare a amprentei de carbon.

Locul 2 Carter by Xilar Technology – un sistem de inteligență artificială care redefinește confortul termic din fiecare casă în care este instalat și care ajută la reducerea facturilor și a cantității de CO2 cu până la 58%.

Locul 3Virtual Config – platforma care democratizează procesul de realizare a configuratoarelor de produse 3D online și offline, generând configuratoare accesibile și companiilor mici și mijlocii.

Un premiu special a fost acordat de Daniela Marișcu, bine-cunoscută ca investitoare la Imperiul Leilor, către start-up-ul XWare – un dispozitiv portabil personalizabil, pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu mobilitate redusă a brațelor.

Juriul care a evaluat proiectele antreprenorilor i-a avut pe: Matei Dumitrescu din partea Institutului de Excelență în Antreprenoriat, Sorin Maxim directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, investitoarea Daniela Marișcu din partea EVX, Bogdan Pașca din partea ROCA X, Valentin Filip din partea Fortech Investments, Adrian Erimescu din partea Growceanu, Cristian Dascălu din partea Gapminder și Mark Oancea din partea VOX Property Group.

La deliberările finale s-au alăturat și patru investitori locali: Horațiu Moldovan - Antreprenor & President Lasting Group, Ioan Silviu Doboși - Antreprenor & Director general DOSET IMPEX, Georg Bardeau - Antreprenor & Director general Banat Business Park / Banat Agri Group și Adrian Bădescu - Antreprenor & CEO Clinicile Medici’s.

”Sunt impresionat de progresul antreprenorilor înscriși în program, de diversitatea proiectelor și de calitatea, tehnologia și orientarea acestora către impact. Am avut participanți cu experiențe bogate: Răzvan Vîlceanu, de exemplu, este fost director general BitDefender, întors acum către antreprenoriat, Horea Timiș, fost director al DSP Arad, profesori universitari de la Universitatea de Vest Timișoara și de la Universitatea de Construcții din Timișoara sau de la Universitatea Petroșani, dar și studenți și tineri cu proiecte foarte bune și cu o energie extraordinară. Este potențial uriaș în regiunea de vest a țării. Abia așteptăm următoarea ediție!”declară Matei Dumitrescu, fondator IdEA - Institutul de Excelență în Antreprenoriat.

Planuri pentru 2023

Echipa IdEA, cunoscută pentru dezvoltarea programului Commons Accel, finalist regional la categoria Best Accelerator la Central European Startup Awards a anunțat planurile pentru 2023:

 • organizarea unui hackathon internațional de Cybersecurity în primăvara lui 2023,
 • extinderea acceleratorului ADRVest Accel
 • continuarea acceleratorului universitar cu Universitatea Romano-Americană,
 • un nou program de accelerare - IdEA Accel,
 • un program de pregătire pentru antreprenori din domeniul medical,
 • un nou program de pregătire antreprenorială cu Universitatea de Muzica București,
 • multe alte proiecte dedicate educației antreprenoriale, dezvoltării startupurilor locale și finanțării acestora.

Celelalte start-up-uri care au prezentat în cadrul DemoDay #1 au fost:

 • Heymedica - plaforma care uneste tot sistemul de sănătate într-un singur loc pe principiul One Health, One Europe, One Plaform, rezolvând problema de multiculturalitate și standardizare din domeniul medical, la nivel european
 • MMXXII AD – soluția care își propune să salveze istoria prin digitalizare, pornind de la scanarea 3D a monumentelor, aplicând cele mai moderne tehnologii de scanare (Laser, Lidar, Fotogrametrie) și folosind programe de modelare 3D din industria construcțiilor și a jocurilor, recreează și reînvie istoria.
 • Renderistic - o aplicație online, disponibilă oriunde, oricând și gratuit, fără instalare, care economisește o grămadă de timp, energie și bani tuturor utilizatorilor, oferindu-le soluții digitalizate de amenjare a propriilor locuințe.
 • Ritual – alternativa de hrană sănătoasă, care oferă clienților meniuri complete alcătuite din produse pe bază de ovăz, de înaltă calitate nutritivă.
 • Bcalm - un dispozitiv purtabil de tip brățară de semnalizare, bazată pe un profil personalizat, care ține cont de parametrii fiziologici, a stării de stres cronic, avertizând utilizatorul împotriva unui eventual burnout.
 • Trippi - o aplicație de călătorie și stil de viață, care agreghează informații relevante și actuale, furnizate și curatoriate de utilizatori, pentru călătorie, ecoturism, petrecerea timpului în aer liber și divertisment.
 • Smart Buggy - un vehicul electric de mici dimensiuni cu două locuri și spațiu pentru bagaje, cu recuperarea energiei la frânare și creșterea autonomiei pentru spațiile outdoor prin folosirea unui panou solar flexibil; dotat cu sistem de comunicație LoRa, GPS, Lidar și rețea de senzori pentru componenta Smart
 • IdressUp – aplicația mobilă prin care utilizatorii vor putea să genereze automat soluții vestimentare, în funcție de articolele disponibile în garderoba lor personală, precum și în funcție de condițiile meteorologice la care sunt expuși.
 • Petaway - platforma de petsitting sigură, de încredere si uşor de utilizat, care conectează părinţii de animale cu bonele pentru animale.
 • Cyberscanning - soluția de digitalizare a realității înconjurătoare, pe două verticale: Arhitectură și domenii conexe (digitalizarea obiectelor de dimensiuni mari: creare de relevee bazate pe point-cloud / 3D mesh; monumente istorice; ortofotoplanuri; blocuri; clădiri de cult; case; terenuri; sit-uri arheologice; prezervarea patrimoniului prin digitalizare de înaltă acuratețe) și Crearea de Asset-uri digitale (VR, Gaming și VFX) - digitalizarea obiectelor medii și mici în vederea creării scenelor 3D din jocuri și a scenelor VFX din filmele cinematografice: obiecte de interior (mobilă, obiecte decorative, ș.a.m.d.), obiecte arheologice (vase, ruine, ș.a.m.d.), elemente din natură.
 • MANeUveR – aplicația care reduce erorile și costurile ce apar în timpul deploymentului în Cloud al unui produs software și care accelerează ciclul de dezvoltare al acestuia prin dezvoltarea și validarea software-ului utilizând modele aferente (model-based software deployment).
 • Asociația Meliora – o fermă pedagogică, în care se cresc animale și/sau se cultivă plante în scop alimentar și educațional și care primește, în cadrul școlii sau in vacanțele extrașcolare, vizitatori în scop educațional.

Prezentarea pe scurt a startup-urilor care au prezentat la Demo Day ADRVest ACCEL: