Dexory oferă depozitelor soluții de real-time management pentru inventar cu ajutorul unor software-uri ajutate de inteligență artificială și roboți autonomi.
Dexory îl are drept CEO și cofondator pe Andrei Danescu, Chief Technology Officer este Adrian Negoiță, iar Oana Jinga este Chief Commercial Officer.
Dexory e un startup fondat în 2015 și dezvoltă două lucruri importante. Roboți autonomi cu senzori și camere ce captează date din depozite. Roboții scaneză 3D siturile și oferă insight-uri despre dimensiuni, forme și volumele bunurilor din depozite.
De asemenea, folosește computer vision și machine learning pentru procesarea datelor. Locațiile fizice ale retailerilor și proprietarilor de depozite sunt legate apoi la un digital twin, un depozit virtual unde pot vedea mereu care este situația stocurilor.
Fondul de investiții Atomico a explicat faptul că zona de supply chain a crescut foarte mult după pandemie. Comercianții au nevoie de senzori și de date pentru a fi mereu sub controlul stocurilor.
Dexory reușește să scaneze până la 15.000 de paleți pe oră, spre deosebire de 240 pe care i-ar putea scana oamenii din depozite. De asemenea, Atomico argumentează faptul că Dexory are și platforma numită DexoryView, prin care oferă date în timp real clienților.
Compania s-a născut în 2015 sub numele de BotsAndUs, iar în 2020 a reușit să ridice o rundă pre-seed de 2,6 milioane de dolari. În iunie 2022, compania a mai primit o investiție de 13 milioane de dolari și atunci și-au schimbat numele în Dexory.
Andrei Danescu, CEO și cofondator al Dexory, a lucrat anterior la Jaguar Land Rover ca inginer, dar și în cadrul echipei Sahara Force India din Formula 1. A absolvit Politehnica din București în 2009 și apoi a studiat la Universitatea Coventry și la Cranfield University, la un master de inginerie în motorsport.
Investiția a fost condusă de românca Irina Haivas, aflată în echipa de management de la Atomico. Conform unui articol anterior de pe start-up.ro, Irina s-a alăturat echipei Atomico, un fond de investiții european fondat de omul din spatele Skype, spre finalul lui 2018 și a trecut deja în portofoliu o serie de investiții realizate în numele fondului, ca de exemplu în Healx, un startup din Marea Britanie care folosește inteligența artificială pentru a descoperi noi tratamente pentru boli rare
Irina Elena Haivas a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași în 2004, fiind șef de promoție. A studiat și în cadrul Harvard Medical School, precum și la London School of Economics. Are experiență pe segmentul de investiții, lucrând pentru o serie de instituții atât din Europa cât și din New York, fiind și în board-ul unor companii din domeniul medical.