Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2023 este un eveniment ce se va desfășura pe parcursul unei zile întregi, pe data de 29 iunie, la Deschis Gastrobar, în Capitală, începând cu ora 10.

Înscrie-te aici ca să participi la dezbatere alături de Diana Buzoianu, Deputat USR.

Unul dintre panelurile din cadrul Green Start-Up Sustainability Forum & Awards, eveniment ce are loc pe data de 29 iunie la Deschis Gastrobar în București, are ca temă acțiunile prezente pe care România le ia pentru a deveni o țară mai verde, precum și oportunitățile pe care eforturile la nivel european, reprezentate prin Green Deal, le aduc țării nostre.

De exemplu, prin Green Deal (Pactul Verde European), Comisia Europeană a adoptat o serie de propuneri menite să adapteze politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor și fiscalității, pentru a reduce cu cel puțin 55 % până în 2030 emisiile nete de gaze cu efect de seră, față de nivelurile din 1990.

Despre România în contextul european al sustenabilității, despre provocări, oportunități și despre exemple de bune practici din afara României, vom discuta pe larg în primul panel al Green Start-Up Sustainability Forum & Awards alături de Diana Buzoianu, Deputat USR, Vicepreședinte în cadrul Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, și de Ciprian Stănescu, președinte și CEO al Social Innovation Solutions.

Panelul este programat să înceapă la ora 10:40. Vezi programul pe larg al evenimentului de pe 29 iunie 2023, de la Deschis Gastrobar, și rezervă-ți locul.

De profesie avocat, Diana Buzoianu este parlamentar în cadrul Camerei Deputaților, membră în Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic și în Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor.

De altfel, una din prioritățile Dianei Buzoianu în cadrul mandatului pe care-l are în prezent în Parlamentul României vizează transformarea țării noastre într-o ”Românie mai sănătoasă prin protejarea mediului, prin creșterea calității aerului, prin protejarea pădurilor”.

Printre inițiativele în care a fost implicată în acești ani Diana Buzoianu, Deputat USR, se numără legea privind protecția arborilor seculari, un proiect privind reducerea risipei alimentare, modificarea codului silvic în vederea transparentizării amenajamentelor silvice în conformitate cu cerințele Comisiei Europene, și un manifest privind protejării pădurilor periurbane.

Înscrie-te aici ca să îți rezervi un loc la Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2023 și să discuți cu Diana Buzoianu, Deputat USR.

Forumul va aduce la aceeași masă actorii relevanți pentru strategia României de a deveni o țară cu adevărat sustenabilă și va reuni atât oficiali al administrației publice, cât și experți de mediu și sustenabilitate, companii și startup-uri care vin cu soluții ce pot accelera progresul pe care-l facem pentru a deveni o țară ”verde”.

Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2023 – temele primei ediții

Printre temele de discuție pe care le vom aborda în cadrul primei ediții a Green Start-Up Sustainability Forum & Awards se numără:

  • Rolul pe care-l joacă inovația în sustenabilitate
  • Bune practici pentru economii verzi
  • Soluții de energie regenerabilă în România
  • Cum poți avea o industrie și un proces de producție mai verzi
  • Orașul de 20 de minute – regândirea zonelor urbane
  • Retail verde și cu mai puțină risipă
  • Economie circulară
  • Accesul la capital pentru finanțarea afacerilor verzi

Forumul se va încheia cu o ceremonie de premiere în cadrul căreia vom recunoaște eforturile inovatorilor, organizațiilor care ne inspiră să fim mai responsabili cu resursele pe care le avem la dispoziție și să asigurăm un viitor sustenabil și pentru generațiile viitoare.

Lista speakerilor se actualizează constant și poate fi urmărită pe site-ul dedicat.

Participarea la eveniment este gratuită, în format fizic sau online, în platforma de evenimente virtuale IC Events. Pentru participarea la eveniment, vă puteți înscrie aici.

Evenimentul Green Start-Up Sustainability Forum & Awards este organizat de Green Start-Up.ro și susținut de start-up.ro, cu sprijinul partenerilor Genesys Properties, Electrolux, ABIEC, UniCredit Bank, Nhood, Autonom, Imod Flowers și cu susținerea partenerilor media The Recursive, Revista Progresiv, Social Innovation Solutions.